Wall Street staat voor lagere opening

Door AFN op 17 september 2020 14:54 | Views: 1.553

Wall Street staat voor lagere opening

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag met aanzienlijke verliezen te beginnen. Beleggers op Wall Street kauwen nog altijd op het rentebesluit van de Federal Reserve en worstelen met tegenstrijdige signalen over een vaccin-tijdschema van Amerikaanse functionarissen. Daarnaast verwerken handelaren een economisch rapport over de huizenbouw, een cijfer over uitkeringsaanvragen en een over de bedrijvigheid van de industrie rond Philadelphia.

Handelaren reageerden woensdag teleurgesteld op het rentebesluit van de Federal Reserve. Die hield de Amerikaanse rente zoals verwacht gelijk en voorspelde ook nog jaren een zeer lage rente, maar de toelichting van Fed-baas Jerome Powell viel economen tegen. Powell gaf aan dat het economische herstel sneller gaat dan verwacht, maar hij zei ook dat overheidssteun noodzakelijk blijft en dat er veel onzekerheden zijn over de duur van de coronacrisis.

Een nieuw steunpakket voor het coronavirus vanuit de politiek zit er voorlopig echter niet in nu de Republikeinen in de Senaat niet enthousiast reageerden op president Trump's oproep om meer uit te geven. Ondertussen is er onduidelijkheid over wanneer een coronavaccin beschikbaar zou kunnen zijn. Zo zei de directeur van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat er aan het einde van het jaar een "zeer beperkte voorraad" zou zijn, en beweerde Trump dat een vaccin binnenkort al te gebruiken is door het grote publiek.

Grote cruisemaatschappij cancelt alle afvaarten

P&O Cruises, onderdeel van het beursgenoteerde Carnival, besloot donderdag alle afvaarten tot begin volgend jaar te annuleren, nu er meer gevallen van het coronavirus in Europa worden geconstateerd. De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cruiselijn zei dat alle Caribische cruises tot eind januari zijn geannuleerd, terwijl alle cruises van en naar Southampton tot en met februari niet doorgaan.

De voorgestelde deal tussen Oracle en ByteDance wacht nog op goedkeuring uit zowel China als de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump gaf afgelopen nacht (Nederlandse tijd) al aan niet tevreden te zijn met het voorstel, omdat ByteDance de controle zou houden over TikTok.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines houdt tijdelijk 130 van Boeing 737-800-toestellen aan de grond. Dit vanwege discrepanties in de gegevens rond het gewicht van de toestellen. Die zijn belangrijk voor het bepalen van het aantal passagiers en de hoeveelheid brandstof de veilig kan worden vervoerd. Verder heeft het gewicht ook effect op de hoeveelheid vracht die mag worden meegenomen.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,1 procent hoger op 28.032,38 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,5 procent tot 3385,49 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 1,3 procent in, tot 11.050,47 punten.

Reacties

5 Posts
Ger 02490
0
Het heeft lang geduurd, maar het begint nu door te dringen. Achterstanden in de economie zijn weggewerkt, nieuwe orders blijven ( nog) uit, met als gevolg teruglopende economische activiteit. Met bovendien nog steeds het Corona virus, nog geen duidelijkheid zicht op een vaccin, en we hebben een voor de economie heel vervelende cocktail. Gratis geld is inmiddels al wel uitgewerkt, laat staan een langdurige lage rente.
Gouden tijden voor de spaarders
0
Duidelijk het geld is op, dus verplichte verkopen.

Gaat de wereldeconomie nu ook crashen?
Studentenrekening
0
We gaan naar beneden totdat het stimulus pakket er doorheen is in de VS. Met vers nieuw gratis geld kunnen we weer 2 maanden omhoog.
Just lucky
1
De yanken laten ons altijd hun hielen zien. Stijgen doen we niet mee (we liggen al maanden vlak, zelfs licht dalend), maar als er maar iets rood gloort aan de overkant dan duikt onze schapenbeurs direct het diepe in en zijn we weer een van de grootste dalers.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.