> Ant Group onderzoekt desinvestering belang Ma - media | Beursonline.nl

Ant Group onderzoekt desinvestering belang Ma - media

Door ABM Financial News op 17 april 2021 20:46 | Views: 6.394

Ant Group onderzoekt desinvestering belang Ma - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Ant Group onderzoekt de opties voor oprichter Jack Ma om zijn miljardenbelang in het fintechbedrijf van de hand te doen. Dit meldde persbureau Reuters zaterdag op basis van ingewijden.

Volgens de bronnen zou een dergelijke actie bedoeld zijn om een streep te zetten onder de onderzoeken van de Chinese mededingingsautoriteiten. Onlangs kreeg e-commercereus Alibaba, moederbedrijf van Ant Group, een boete van 18,2 miljard Chinese yuan vanwege monopolistische praktijken.

Tussen januari en maart hielden beleidsmakers van de People's Bank of China en de China Banking and Insurance Regulatory Commission gesprekken met zowel Ma als Ant Group waarbij de optie werd besproken dat de miljardair uit het bedrijf stapt, aldus Reuters.

Ant Group ontkende tegenover het persbureau dat een desinvestering van Ma's belang ooit is overwogen.

Volgens Reuters is niet duidelijk of een verkoop van Ma's belang in Ant Group alsnog wordt doorgezet en zo ja, in welke vorm.

Eén optie is dat het belang van Ma, dat miljarden dollars waard is, verkocht wordt aan bestaande investeerders in Ant Group of aan Alibaba. Een andere mogelijkheid is volgens Reuters, dat Ma zijn belang verkoopt aan een investeerder met banden met de Chinese overheid.

Volgens de bronnen zou in welk scenario ook, sowieso goedkeuring nodig zijn van Beijing.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.