Deliveroo sluit jaar sterk af

Door ABM Financial News op 20 januari 2022 08:38 | Views: 2.738

Deliveroo sluit jaar sterk af
Beeld: Deliveroo

(ABM FN-Dow Jones) Deliveroo heeft het jaar 2021 sterk afgesloten, waarbij de maaltijdbezorger in het vierde kwartaal beduidend meer orders verwerkte. Dit maakte Deliveroo donderdagochtend bekend.

In het afgelopen vierde kwartaal verwerkte Deliveroo 80,8 miljoen orders tegen 56,8 miljoen een jaar eerder, goed voor een stijging van 42 procent. De brutotransactiewaarde steeg met 33 procent op jaarbasis tot 1,7 miljard pond. Per bestelling daalde de brutotransactiewaarde echter met 7 procent tot 21,4 pond.

In het vierde kwartaal wist Deliveroo een groter marktaandeel te verwerven in het Verenigd Koninkrijk, waar de resultaten ook flink aantrokken.

Over heel 2021 bedroeg de groei van de brutotransactiewaarde 70 procent, op jaarbasis en tegen constante wisselkoersen. Dit was aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte van 60 tot 70 procent.  

Op 17 maart komt Deliveroo met de volledige resultaten over 2021.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Appelboom
0
en Deliveroo heeft geen cent verdiend uiteraard, wederom alleen maar verlies gemaakt in 2021.
mr-rik
0
Geen wonder als je allemaal kortingscodes uitgeeft van 10-15 euro per order. Mooi voor hun dat het aantal orders stijgt maar dat is logisch als je "gratis" eten bezorgd. Hoeveel winst wordt er gemaakt dat vind ik veel interessanter en dat laten ze niet zien.
Chessplayer1992
0
De vraag is wel hoe het marktaandeel geclassificeerd is. Ofwel, appels en appels of appels en peren. Bij Deliveroo zit namelijk de flitsbezorging ook in de cijfers, en dat is natuurlijk andere business dan enkel bezorgen van voedsel / business van JET.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.