Berenberg verhoogt koersdoel Shell

Door ABM Financial News op 12 mei 2022 12:17 | Views: 15.639

Berenberg verhoogt koersdoel Shell
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 28,40 naar 32,50 euro met een herhaling van het koopadvies. 

Volgens analist Henry Tarr kwam Shell recent met sterke kwartaalcijfers. Die waren veel beter dan verwacht, door hoge marges bij raffinage en goede handelsresultaten.

“De kasstroom was uitzonderlijk, met meer dan 22 miljard dollar voor werkkapitaal”, zei Tarr. De nettoschuld daalde naar 48,5 miljard dollar.

Het aandeel is inmiddels met 66 procent gestegen in de afgelopen 12 maanden, “maar we blijven bullish op het aandeel, aangezien het nog altijd noteert onder het gemiddelde niveau in 2019, toen de olieprijs gemiddeld 63 dollar per vat wat”, aldus Tarr.

De analist denkt dat de olieprijs de komende jaren hoog blijft. Daarbij zal Shell profiteren van zijn positie in LNG, waarvoor de vraag alleen maar sterker zal worden, nu landen op zoek zijn naar alternatieve invullingen van hun energiebehoefte.

Het aandeel Shell noteert donderdag 3,2 procent lager op 26,23 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
bp5ah
7
quote:

Megacrash huizenmarkt schreef op 12 mei 2022 12:31:

Als alles instort gaat de koers net zoals de crypto's keihard omlaag.
En als je kat blaft heb je een hond gekocht ;)
jan de vakman
1
Van de koersen kan je de laatste tijd, niks meer maken, het vliegt zonder reden hevig op en neer, de enigste wijze zet lijkt mij om die neer momenten te benutten om bij te kopen, want vriend€ zakt steeds verder, gratis dividend verhoging voor shelletje!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.