Positief nieuws Pharming in Europa

Door ABM Financial News op 1 augustus 2022 07:15 | Views: 19.957

Positief nieuws Pharming in Europa
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group krijgt een versnelde beoordeling in Europa voor leniolisib ter behandeling van een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem APDS. Dit maakte het biotechbedrijf maandag voorbeurs bekend.

Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik van het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft een versnelde beoordeling van de vergunningaanvraag voor toelating tot de markt verleend. 

Hierdoor zal de beoordeling niet 210 maar 150 dagen duren, aldus Pharming.

Pharming ligt naar eigen zeggen op schema voor indiening bij de EMA van de vergunningaanvraag voor leniolisib in oktober 2022.

"De acceptatie van een versnelde beoordeling door het EMA voor leniolisib onderstreept de grote onvervulde behoefte van patiënten die lijden aan APDS. Het product wordt mogelijk de eerste goedgekeurde behandeling voor deze zeldzame aandoening", zei Chief Medical Officer Anurag Relan in een toelichting op het nieuws.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Mr. T.
0
jan4210
0
Het zou heel mooi zijn dat het nieuwe medicijn een echte cashcow wordt voor Pharming. Ik ben al heel wat jaren in het bezit van het aandeel en het zou mooi zijn als we eindelijk winst maken op het aandeel.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.