Pharming meldt acceptatie van ingediend registratiedossier leniolisib

Door ABM Financial News op 28 oktober 2022 07:33 | Views: 12.424

Pharming meldt acceptatie van ingediend registratiedossier leniolisib
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA gaat leniolisib van Pharming versneld beoordelen en heeft daartoe het ingediende dossier geaccepteerd. Dit meldde het biotechbedrijf vrijdag.

Het ingediende registratiedossier bij de vergunningaanvraag voor toelating tot de markt van leniolisib is daarmee geaccepteerd voor wetenschappelijke evaluatie onder versnelde beoordeling door het Committee for Medicinal Products for Human Use, het geneesmiddelen-beoordelingscomité van de EMA.

Leniolisib is een kandidaat-medicijn voor de behandeling voor geactiveerd fosfoinositide 3-kinase-deltasyndroom, een zeldzame primaire aandoening aan het immuunsysteem bij adolescenten en volwassenen van 12 jaar of ouder.

Op verzoek verleent het EMA een versnelde beoordeling van een registratiedossier als het een product van groot belang acht voor de volksgezondheid, in het bijzonder vanuit het oogpunt van therapeutische innovatie. 

Marktgoedkeuring voor leniolisib in de Europese Economische Ruimte wordt door Pharming verwacht in de eerste helft van 2023.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Kopzorgen over erfpacht
2
Bij goedkeuring belooft Pharming een enorme boost te krijgen. Het voorwerk is veelbelovend.
Melkkoe C1INH
1
quote:

Kopzorgen over erfpacht schreef op 28 oktober 2022 17:45:

Bij goedkeuring belooft Pharming een enorme boost te krijgen. Het voorwerk is veelbelovend.
De reden dat de koers achterblijft is de geschiedenis van teleurstelling. Maar dit gaat komende 5 maanden veranderen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.