ING verlaagt koersdoel PostNL

Door ABM Financial News op 9 november 2022 09:58 | Views: 7.057

ING verlaagt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 1,85 naar 1,75 euro bij handhaving van het Houden advies.

De zichtbaarheid blijft volgens analist Marc Zwartsenburg laag, hoewel de pakketvolumes in oktober stabiliseerden ten opzichte van september, wat geruststellend is.

De analist verwacht dat pensioenen een significant positieve impact op de onderliggende EBIT kunnen hebben van 75 tot 80 miljoen euro, maar dat geld zal PostNL niet daadwerkelijk in handen krijgen. De positieve impact is wel gunstig voor de schuldratio, maar gezien deze ratio richting het einde van het jaar circa 2,0 zal zijn en de vrije kasstroom wordt gedrukt door een lager operationeel resultaat, komt een tweede tranche van het inkoopprogramma van eigen aandelen in gevaar als de marktomstandigheden niet verbeteren, zo waarschuwt Zwartsenburg.

Het aandeel PostNL koerste woensdagochtend 0,5 procent hoger op 1,75 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Calvin
1
...en de koers staat op het bord.. al een tijdje dus ik ben bang dat analisten, zoals Niels, vaker gelijk hebben dan jullie leken. Omdat jullie er met (schat ik dan zo) minimaal10% inzitten betekent dat niet dat jullie moeten gaan schelden op analisten met zulke woorden. Iedereen heeft zijn hobby/beroep. Als analisten echt zo flutadviezen schrijven zullen ze wel echt de laan uitgestuurd worden.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.