Ontex ziet marges licht verbeteren

Door ABM Financial News op 10 november 2022 07:33 | Views: 3.877

Ontex ziet marges licht verbeteren
Beeld: Ontex

(ABM FN) Ontex heeft in het derde kwartaal de omzet verder zien stijgen, en de marges op kwartaalbasis ook zien verbeteren. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de luierfabrikant. 

De omzet uit de kernmarkten steeg in het derde kwartaal met 17 procent op vergelijkbare basis, van 351 naar 432 miljoen euro. “Een record”, aldus Ontex.

De recurrente EBITDA uit de kernmarkten daalde daarentegen met 41 procent van 40,9 naar 24,0 miljoen euro, waarbij de marge halveerde van 11,7 naar 5,6 procent. Op kwartaalbasis was er wel sprake van een margeverbetering dankzij “dubbelcijferige prijsstijgingen en aanhoudende volume-, mix- en kostenreductie bijdrages die verder kosteninflatie tegengaan”. In het tweede kwartaal bedroeg de marge 4,1 procent.

Bij de beëindigde activiteiten boekte Ontex een omzet van 206,4 miljoen euro en een recurrente EBITDA van 11 miljoen euro. 

Zo kwam de groepsomzet op 638 miljoen euro uit en de recurrente EBITDA op 35,1 miljoen euro, ofwel respectievelijk 17 procent meer en 12 procent minder dan vorig jaar. De bijbehorende marge kwam op 5,5 procent uit. 

De nettoschuld van Ontex bedroeg 895,2 miljoen euro per eind september.

“Ik geloof dat we nu op een keerpunt staan met een start van het herstel van onze resultaten zichtbaar in onze kwartaalresultaten, en dit ondanks de voortdurende sequentiële kosteninflatie”, aldus CFO Peter Vanneste. 

“Onze sterke omzetgroei toont aan dat Ontex’ reputatie voor innovatieve en hoogwaardige producten stevig blijft. De winstgevendheid van de Groep is aan zijn herstel begonnen na het dieptepunt in het tweede kwartaal en zal dit ook in vierde kwartaal blijven doen”, ging de CFO verder. 

Outlook 

Ontex bevestigde donderdag de outlook voor het hele boekjaar. Daarbij rekent de luierfabrikant op een omzetgroei van ongeveer 15 procent op vergelijkbare basis in de kernmarkten. 

De recurrente EBITDA op de kernmarkten zou tussen 100 miljoen en 110 miljoen euro moeten liggen. Voor de hele groep zal de EBITDA aan de bovenkant van de vork van 125 tot 140 miljoen euro uitkomen. 

Vertrek CEO

In een apart persbericht liet Ontex weten dat CEO Esther Berrozpe opstapt en opgevolgd wordt door Gustavo Calvo Paz. Deze wisseling zal aanstaande maandag plaatsvinden. 

“Nu Ontex de volgende fase van zijn transformatie ingaat, is de Raad van Bestuur ervan overtuigd dat de heer Calvo Paz de juiste persoon is om de uitvoering van onze strategie te versnellen”, aldus Hans Van Bylen, voorzitter van de raad van bestuur, in een toelichting.

Calvo Paz heeft in het verleden onder meer bij sectorgenoot Kimerbly-Clark gewerkt. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
suskewiet
0
Het komt dik in orde
Er komen nog prijsverhogingen .
Een een heel moeilijke periode achter de rug (oef)
Hopelijk keren de schorters hun kar .
Ik blijf geloven in een mooie toekomst .
Maakindustrie in Europa moet men meer koesteren .
Grondstoffen en energie en vooral de lonen in Belgie is zware last ,en hopen dat daar een meer stabieler vooruitzicht zal komen .
Ben benieuwd wat de analisten gaan verkondigen .
De koers staat veel te laag ,het risico is verkleind en de toekomst kleurt roze .
Kopen maar
Belangstellende
0
Wacht even Suske..... IK hoor niets over AIC (?) en dat de huidige CEO Esther Berrozpe aanstaande maandag plotseling opstapt? Ik dacht dat voor benoeming van een nieuwe statutaire directeur de goedkeuring van de AVA nodig is.
suskewiet
0
Dat komt in orde
Esther had de goesting niet meer .
Nog wat geduld met het aandeel
Het verleden van het bestuur heeft deze onderneming in een heel slecht daglicht gesteld .
Er waait een totaal andere en gezonde visie in het bedrijf .
Er is jaren lang geprofiteerd vroeger . (spijtig )

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.