Pharming presenteert positieve studiedata met leniolisib

Door ABM Financial News op 15 december 2022 07:24 | Views: 10.798

Pharming presenteert positieve studiedata met leniolisib
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft een interim-analyse van open-label extensie-studiedata met het kandidaatgeneesmiddel leniolisib gepresenteerd tijdens de American Society of Hematology Annual Meeting and Exposition. Dit maakte Pharming donderdagochtend bekend.

Volgens Pharming was er sprake van nieuw bewijs van veiligheid op langere termijn en hematologische respons bij patiënten die leniolisib kregen voor de behandeling van APDS, een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem. 

De interim-analyse zou aantonen dat leniolisib goed werd verdragen en Pharming wees op aanhoudende lange-termijn-effectiviteit die werd waargenomen in lijn met die in de fase II/III gerandomiseerde, gecontroleerde studie.

De lopende extensiestudie omvat 37 patiënten met APDS van 12 jaar of ouder die bij de tussentijdse analyse gedurende maximaal zes jaar en drie maanden tweemaal daags 70 mg van de selectieve PI3Kd-remmer leniolisib toegediend krijgen, met een mediane duur van de studietherapie van 102 weken.

"Ik ben enthousiast over deze nieuwe bevindingen die nog eens aantonen dat leniolisib goed wordt verdragen en een therapie is waar patiënten met APDS baat bij hebben", zei Virgil Dalm, hoofdonderzoeker en adviseur klinische immunologie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Leniolisib wordt momenteel versneld beoordeeld door zowel de Amerikaanse FDA als de Europese EMA. De FDA zal vermoedelijk op 29 maart uitsluitsel geven. En Pharming verwacht in de eerste helft van dit jaar een handelsvergunning voor leniolisib in de Europese Unie.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Malarkey
0
Ik lees al een paar keer soort gelijke berichten, maar hoeveel positieve testresultaten moeten er komen voordat het product gelanceerd mag worden? Dan kan ik meetellen
Kees1
0
quote:

Malarkey schreef op 15 december 2022 08:49:

Ik lees al een paar keer soort gelijke berichten, maar hoeveel positieve testresultaten moeten er komen voordat het product gelanceerd mag worden? Dan kan ik meetellen
Denk aan de song van Boudewijn de Groot 'Achter iedere deur die ik open doe doe jij een andere deur weer dicht'.
Mmdeugen
0
quote:

Malarkey schreef op 15 december 2022 08:49:

Ik lees al een paar keer soort gelijke berichten, maar hoeveel positieve testresultaten moeten er komen voordat het product gelanceerd mag worden? Dan kan ik meetellen

Lees het dossier van Pharming goed , wil ik u voorstellen.

Het zijn noet dezelfde berichten. De processen van geneesmiddelen kennen een lange termijn van onderzoek, voordat er goedkeuring kan komen. Geneesmiddelen moeten veilig zijn en liefst zo min mogelijk bijwerkingen hebben.

Begin 2022 is vastgesteld, dat Leniolisib al veilig is en weinig bijwerkingen kent.
Inmiddels zijn we bijna 12 maanden verder en nog is de veiligheid en weinig bijwerkingen schijnbaar niet gewijzigd.

Er zijn geen mensen overleden als gevolg van het geneesmiddel i.o..

Nu de einddatum van het versnelde goedkeuringsproces van de FDA nabij is, is het m.i. van groot belang voor APDS-patienten, Pharming zelf en de aandeelhouders, dat er tot nu geen redenen blijken te zijn om het geneesmiddel niet goed te keuren.
Dat maakt de waarde van het bedrijf bij goedkeuring fors fors hoger. Dat zal m.i. in de koersontwikkeling tot uitdrukking gaan komen in de komende tijd.
Analist van Zeijl bevestigde dat afgelopen week in een poscast bij Nico.

Ook de EMA gaat in het 1e half jaar van 2023 ws een versneld goedkeuringsbesluit nemen.

Eind januari kunnen er theoretisch nog vragen worden gesteld door de onderzoekers van de EMA.
Als deze binnen 6 dagen kunnen worden beantwoord is geen langer uitstel nodig en beslist ook de EMA eind maart 2023 over de goedkeuring.

Het Ver. Kon.rijk (VK) beslist dan binnen 2 maanden ook, indien de EMA het geneesmiddel heeft goedgekeurd, dat zij het ook goed gaan keuren.

Vermarkting kan dan bij goedkeuring in Amerika in het 2e kwartaal van 2023 starten.
Indien de EMA goedkeurt kan in de 2e helft van 2023 vermarkting in Europa en het VK gaan plaatsvinden.

Japan zal m.i. bij goedkeuring van Leniolisib wat later zijn! Kwa vermarkting.

Kortom:
De lange tijd, dat een geneesmiddel in ontwikkeling veilig en weinig bijwerkingen zijn is m.i. een heel belangrijke onderdeel in het goedkeuringsproces.

Verder verwijs ik u kwa cijfers e.d. naar de website van Pharming.

Veel wijsheid.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.