Berenberg verlaagt koersdoel OCI

Door ABM Financial News op 17 januari 2023 07:20 | Views: 8.482

Berenberg verlaagt koersdoel OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor OCI verlaagd van 47,00 naar 38,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analist Adrien Tamagno merkte op dat het aandeel met 30 procent is gedaald sinds Berenberg het aandeel van de kooplijst haalde in oktober vorig jaar. Het sentiment rond kunstmest blijft volgens Tamagno negatief en de analist denkt dat dit aanhoudt tot de bodem in zicht is voor grondstofprijzen en de vraag weer oploopt in aanloop naar de lente.  

Volgens Berenberg biedt OCI een "keurig" dividendrendement van circa 10,5 procent op basis van het nieuwe koersdoel, dankzij de sterke balans. Maar de stikstofprijzen hebben vermoedelijk gepiekt in 2022 en de investeringen in nieuwe projecten nemen toe. 

"Daarom zal er minder enthousiasme zijn voor het aandeel OCI dan in het afgelopen jaar, toen er sprake was van een enorm winstmomentum en speculatie over forse dividenden", aldus Tamagno.  

Het aandeel OCI sloot maandag 1,0 procent hoger op 31,16 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
beterwisdanonwis
1
wat weer een onzin. En "..........de analist denkt dat dit aanhoudt tot de bodem in zicht is voor grondstofprijzen en de vraag weer oploopt in aanloop naar de lente". ZOzo; hiervoor moet je ook wel hebben doorgeleerd, meneer de analist. Kortom straks gooien we het koersdoel weer omhoog, want het is voorjaar.
Calvin
0
Wat ik denk is dat 47 euro "een op korte termijn" te hoge doelstelling was. Nu moeten ze allemaal terug naar normaal en dat is een tientje minder, blijkt. Maar een ding snap ik niet.. ze hadden voor 2023 en 2024 toch veel hogere verwachtingen dan voor 2022? .. alsof ze traden like Jesse Livermore
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.