'Nederland en Japan lijken nieuwe exportregels China te steunen'

Door ABM Financial News op 27 januari 2023 07:53 | Views: 10.721

'Nederland en Japan lijken nieuwe exportregels China te steunen'
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) Nederland en Japan lijken zich achter de plannen van de Verenigde Staten te scharen om nieuwe exportregels voor halfgeleiders op te leggen voor China. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.

Amerikaanse, Nederlandse en Japanse afgevaardigden zouden vandaag de gesprekken kunnen afronden over nieuwe beperkingen rond de levering van technologie aan Chinese bedrijven, zo schreef Bloomberg. Donderdagavond laat zouden de gesprekken in Washington nog in volle gang zijn.

Bloomberg meldde dat het onwaarschijnlijk is dat de landen met een gezamenlijke aankondiging komen met de beperkingen die worden opgelegd.

In Nederland zullen de beperkingen vooral gelden voor technologie van ASML. In Japan gaat het om technologie van Nikon.

Eerder deze maand meldde Bloomberg al dat de landen met elkaar in gesprek zijn over een exportverbod. Toen werd gemeld dat ook Zuid-Korea bij deze gesprekken aanwezig is.

"Het zal veel inspanning kosten om tot een deal te komen", zo liet de Amerikaanse ambassadeur van Japan, Rahm Emanuel, eerder deze maand weten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
objectief
1
quote:

suske wiet schreef op 27 januari 2023 09:21:

Duitsland moet meer overtuigd worden
Merkel heeft echt geblunderd.
Merkel was de beste leider in Europa gedurende vele jaren en heeft Europa overeind gehouden.
Barteljaap
1
Ik ben toch benieuwd welke deals de Amerikanen er voor laten liggen. Lijkt er vaak op dat Europa deals moet laten liggen en dat de Amerikanen zelf niet veel doen. We worden weer eens voor het karretje gespannen dus.
DaarIsDePoen
0
quote:

objectief schreef op 27 januari 2023 09:36:

[...]

Merkel was de beste leider in Europa gedurende vele jaren en heeft Europa overeind gehouden.
Inderdaad, haar beslissing om Duitsland afhankelijk te maken van Russisch gas en bruinkool waren exemplarisch door de sluiting van alle nucleaire centrales. Net zoals haar uitspraak bij de vluchtelingencrisis "Wir schaffen das" van een briljant inzicht getuigde.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.