Video: aandeel ASML is goedkoop

Door ABM Financial News op 29 januari 2023 13:05 | Views: 15.302

Video: aandeel ASML is goedkoop
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASML is een mooi aandeel en heeft de komende jaren veel opwaarts potentieel. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voor de camera van ABM Financial News.

ASML moet de komende periode flink investeren, maar tot 2030 verwacht ASML een omzetgroei van richting de 20 procent per jaar. "Ik vind het aandeel dan ook behoorlijk goedkoop", zegt Versteeg.

Een probleem is het exportverbod voor China. EUV levert ASML niet in China, maar DUV nog wel. En daar zit potentieel een probleem. "Ik denk dat de ArF-machines niet meer verkocht mogen worden aan China […] maar ze mogen nog wel veel goedkopere machines leveren."

Wat zijn de consequenties van het nieuwe exportverbod? Buitenlandse bedrijven die in China produceren zullen waarschijnlijk vertrekken naar andere landen, denkt Versteeg. En de Chinese bedrijven kunnen door het gemis van de ArF-machines geen hoogwaardige chips meer produceren. Dit zal aanvankelijk een terugval van de omzet betekenen, maar de vraag naar chips is er, aldus Versteeg, dus ze zullen ergens anders worden geproduceerd. 

"Maar de langetermijngroei, de verdubbeling van de chipindustrie in 2030, dat is geen enkel probleem", vindt Versteeg. 

De analist blijft daarom positief over ASML en ziet een koersdip als een mooie kans om in te stappen of bij te kopen. InsingerGilissen handhaaft het koersdoel op 900 euro.

Klik hier voor: aandeel ASML is goedkoop

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
maarten030
2
ASML was goedkoop onder de 400. Maar op deze stand durf ik dat zelf niet meer te stellen. Disclaimer: zelf aandeelhouder.
Porscheknakker
3
Het is rijp om er in te gaan shorten. Jos Versteeg zit er wel vaker naast. Inderdaad rond de 400 euro is het aandeel koopwaardig.
maarten030
0
quote:

De Porscheknakker schreef op 29 januari 2023 23:15:

Het is rijp om er in te gaan shorten. Jos Versteeg zit er wel vaker naast. Inderdaad rond de 400 euro is het aandeel koopwaardig.
400 is te goedkoop. 600 is een prima value in mijn ogen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.