Update: EU akkoord met prijsplafond Russische olieproducten

Door ABM Financial News op 3 februari 2023 22:19 | Views: 10.840

Update: EU akkoord met prijsplafond Russische olieproducten
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft een akkoord bereikt over een prijsplafond voor hoogwaardige Russische aardolieproducten. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden.

Het gaat om een plafond van 100 dollar voor Russische diesel en 45 dollar voor laagwaardige producten zoals stookolie. Sinds eind vorig jaar geldt al een prijsplafond van 60 dollar voor Russische ruwe olie.

Na de unanieme overeenstemming tussen de 27 EU-lidstaten is vrijdag ook de Groep van Zeven akkoord gegaan met deze prijsplafonds, meldde de zakenkrant vrijdagavond.

Het akkoord verbiedt westerse bedrijven om Russische olieproducten te verhandelen, tenzij deze onder de vastgestelde prijzen worden verkocht. 

De prijsbeperkingen voor Russische olieproducten gaan in op 5 februari, dezelfde dag waarop de EU de import van Russische producten in het blok verbiedt.

Update: om groen licht G7 te vermelden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
jan de vakman
1
Het verre oosten lacht, met leuke korting, bij het beultje op de koffie, bij ons gaat dit grapje weer extra knaken kosten!!
jan de vakman
7
Ja, tot nog toe hebben al de EU energie acties, voor ons voor grote kostenverhogingen gezorgd en tegelijkertijd maken we de concurrentiepositie van het verre oosten, nog rianter voor hen, zij komen met aanmerkelijke korting aan het naar ons bedoelde olie en gas, schade voor het beultje; gering!!
Het beursweekje leek op green fryday, toch nog groen te springen, maar eindigde toch nog licht rood, voor mij, omdat shell het laatste uur, samen met de olieprijs stevig terug viel en toch zeker 1/3 van zijn dagwinst verspeelde, een reden voor die terugval zag ik niet zo direct er liep denk ik een zijspoortje naar weer oplaaiende rentevrees, shell eindigde de week daardoor toch nog in de min, terwijl de cijfers om een dubbelcijferige plus vroegen, nu ja, je moet constateren, dat shell in de pers en zeer zeker ook in de beurspers, met BNR voorop, shell afschilderen als een vies vuil aso bedrijf, waar je het het liefst niet over hebt, of er een bittere wrange onware saus overheen giet, de(vooral linkse) politiek doet dit nog eens dunnetjes over, gemakshalve maar vergetend, dat zij de hoge benzineprijs nr 1 veroorzakers zijn met hun torenhoge belastingen en accijns, met je gasrekening gaat dat precies de zelfde kant op, het aandeel fiscus, beslaat een steeds groter deel van je rekening, kunstmatig houden ze die prijzen super hoog, door elke nieuwe productie onmogelijk te maken en dan is shell natuurlijk een heerlijk piespaaltje , om al je vuil over uit te laten stromen, daar scoor je natuurlijk dik punten mee!!
Topman Sawan, met wat fantasie, zie je z(s)waan staan, was de zwarte zwaan, volgende keer moet hij het groener wordende shell beter presenteren, met een prachtig groene strop om, met daarop de grote schelp, omlijnt met een oranje cirkel( betekenis; wij zijn in transitie), de schelp moet aangepast worden, van links fel geel(fossiel), naar, rechts helder groen(duurzaam), misschien, dat er dan de welverdiende koers van 30€ op het bord komt, voor deze zich maximaal inzettende energiereus, die met zijn kolossale lng aanvoer, de gasprijs, toch maar even mega heeft doen dalen, bravo shell!!
De weekschade bleef gering omdat besi weer de pannen van het dak speelde, die topte ruim in de 70€ en ging daarmee 5 58% vooruit, oorzaak alles springt weer op de Amerikaanse tech, gemakshalve vergeten ze maar dan hun verdienmodel, de komende tijd veel moeilijker zal liggen, nu iedereen op reclame bezuinigd!!
Kpn leek ook een topweek te gaan draaien, maar als die techgekte weer toeslaat, dan is het opgaan, blinken en verzinken, hij bleef nog net groen +0,20%!!
Ing kreeg rake klappen, zoals altijd bij hun cijfers -3,86%, goed of slecht maakt niet uit!!
Metaal kon geen goed doen van de week en dat is wel verwonderlijk, nu in het verre oosten, de remmen volledig los gaan, ook dat super banenrapport zou voor een stevige boost moeten zorgen, waarschijnlijk wel in het bedrijfsleven, niet op de beurs, daar kelderde arcelor 2,82%, aperam 2,62% en amg 0,84%, de cijfers zullen waarschijnlijk niet de sterren van de hemel spelen, maar ik verwacht toch geen slecht verhaal, gezien de omstandigheden!!
Bij Dalm is het aardig schoon, ook de prijzen zijn aardig, dus moet er wel vraag zijn naar recykle metaal!!
Tante Herna kreeg gisteren opeens vleugeltjes, meestal knalt Inpost omhoog, maar gisteren ging de medaille naar Post nl, die koerste van de week 5,08% hoger!!
Renewi ligt ook weer gevraagd, die toverde een 2,8% hogere koers op het bord!!
Vandaag verder gaan met dat domme werk; spitten en je kan het geloven of niet, hoewel ik achteruit boer, toch vorder ik, de meesten op de beurs spitten ook, vele en zware transacties en het resultaat is een rijke broker en zij, aandelen en geld armer, dus boeren ze dik achteruit, alleen de echte slimmerikken verdienen hier(veel) geld mee, de rest kan beter net als Warren en diens bewonderaar Jan lui zijn op de beurs, als je dat een beetje vakkundig aanpakt, wordt je slapend rijk(er)!!
Morgen genieten van de echte eeuwige rijkdom, die ook nog eens een keer gratis te verkrijgen is, omdat een ANDER, de HEILAND daarvoor heeft betaald, ook schakelen we terug naar de Joodse wijze van zingen, wat het ritme betreft, hun uiterst spontane vreugdevolle, dansende wijze van zingen zie ik zo gauw nog niet gebeuren, ik vind het wel prachtig, maar voor velen is dit een brug te ver, Juicht o volken, juicht, handklapt en betuigt, onze GOD uw vreugd!!, wees tezaam verheugd!!
Maandag en dinsdag geen cijfers, later een heleboel, aperam wordt hekkensluiter en ik hoop dat hij voor een schitterend lentegroen weekslot gaat zorgen!!, SJALOOM!!!
Waar staat dat
0
Begint weer met aandelenl en eindigt weer met zijn geloof.
Daar is deze site niet voor.
Laat dat a.u.b achterwege.
kees
2
Dit is één van de gezelligste en ter zake deskundige verhalen van de week, als je het niet wilt lezen, dan...... toch?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.