Musk niet verantwoordelijk voor beleggersverlies 'funding secured' tweet

Door ABM Financial News op 4 februari 2023 12:55 | Views: 6.682

Musk niet verantwoordelijk voor beleggersverlies 'funding secured' tweet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Een rechtbank in San Francisco heeft geoordeeld dat Elon Musk niet verantwoordelijk is voor de verliezen die beleggers mogelijk hebben geleden nadat Musk zei te overwegen Tesla van de beurs te halen en dat hij daarvoor de financiering ook rond had. Dit bleek vrijdag.

De jury oordeelde unaniem dat Musk geen verantwoordelijkheid draagt.

Beleggers die menen door de actie van Musk gedupeerd te zijn, startten een zaak tegen de topman van Tesla, die in de zomer van 2018 op Twitter meldde dat hij overwoog om Tesla van de beurs te halen tegen een prijs van 420 dollar per aandeel, toen fors boven de beurswaardering van de fabrikant, en dat de 'funding secured' was. Uiteindelijk kwam het nooit tot een bod, en de koers van Tesla, die was opgelopen na de tweets van Musk, viel weer terug naar het oude niveau.

Op Twitter, tegenwoordig eigendom van Musk, liet hij vrijdagavond weten blij te zijn met de uitspraak en "de wijsheid" van de jury. In aanloop naar de uitspraak zei Musk tegen de jury dat hij louter heeft geprobeerd zijn aandeelhouders op de hoogte te houden van wat er speelde en dat iedereen over dezelfde informatie zou beschikken.

Onduidelijk was of Musk in 2018 inderdaad de financiering voor een bod op Tesla op orde had. Hijzelf zei dat hij voldoende overtuigd was dat het Saoedische staatsfonds hem zou helpen bij de financiering en dat hij ook andere mogelijkheden had, zoals zijn belang in SpaceX, om over voldoende middelen te beschikken.

De gedupeerden bestuderen nu de uitspraak en kunnen mogelijk nog nieuwe stappen tegen Musk ondernemen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
suskewiet
1
Een belegger staat machteloos
Bekijk Imtech bv en zo zijn er ontelbare feiten in de wereld en dit word meer en meer misbruikt .
Geloof meer in uzelf en bestudeer het eerst
Bekijk de spread van analisten .
Spijtig dat dit niet strenger opgevolgd word
aandeeltje!
0
Nou als dit mag, mag je dus alles zeggen. Ongelofelijk , ik neem aan dat hoger beroep komt.
SamSam
0
Bedenk dat belegen risico's met zich meebrengt, Musk staat onder hogedruk dan zeg je wel eens wat, als beleger kop koel houden en in de gaten huiden er is genoeg te lezen, kijk ook eens tussen de regels wat je leest, nuchter nadenken ( belangrijk.) groetjes. SamSam
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.