Update: Disney verkleint verlies streamingdiensten

Door ABM Financial News op 9 februari 2023 13:24 | Views: 6.034

Update: Disney verkleint verlies streamingdiensten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Disney heeft het afgelopen kwartaal een kleiner verlies bij zijn streamingactiviteiten geboekt, terwijl het aantal Disney+ abonnees daalde. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse entertainmentbedrijf.

"We beginnen aan een belangrijke transformatie", zei CEO Robert Iger, eraan toevoegend dat de plannen gefocust zijn op het hervormingen rond creativiteit en het verlagen van de kosten, wat zou moeten resulteren tot winst bij de streamingactiviteiten.

Na de cijfers werd duidelijk dat Disney van plan is om 7.000 banen te schrappen. In totaal wil het concern 5,5 miljard dollar aan kosten gaan besparen.

Het afgelopen kwartaal daalde het aantal Disney+ abonnees met circa 1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal tot 161,8 miljoen abonnees. Analisten rekenden op 162,7 miljoen abonnees.

Disney+ is onderdeel van de direct-to-consumer-divisie. Het onderdeel boekte het afgelopen kwartaal een verlies van 1,1 miljard dollar, wat lager was dan de gemiddelde raming van analisten. Zij rekenden op een verlies van 1,2 miljard dollar. In het voorgaande kwartaal boekte de divisie nog een verlies van 1,5 miljard dollar.

Disney boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,3 miljard dollar, in vergelijking met 1,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,99 dollar per aandeel, tegen 1,06 dollar per aandeel een jaar eerder.

De omzet van Disney steeg met 8 procent tot 23,51 miljard dollar.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,78 dollar per aandeel op een omzet van 23,44 miljard dollar.

Het aandeel Disney noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs ruim 7 procent hoger. 

Update: om ontslagronde toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.