Beursblik: Barclays start volgen Air France-KLM koopadvies

Door ABM Financial News op 21 februari 2023 09:15 | Views: 5.400

Beursblik: Barclays start volgen Air France-KLM koopadvies
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Barclays is dinsdag gestart met het volgen van het aandeel Air France-KLM met een Overwogen advies en een koersdoel van 2,30 euro.

Analisten van Barclays kampen met veel vragen rond Air France-KLM. Zo zijn zij benieuwd wat de consequentie is van het feit dat de luchtvaarder dit jaar vrij wil zijn van staatshulp. Ook wil Barclays weten wat de beweegreden is achter deze beslissing. "Is dit vanwege de beperkingen met betrekking tot het beloningsbeleid? Of om vrij te zijn van de beperkingen op het gebied van fusies en overnames?"

Verder wees Barclays op zwakke cijfers van KLM en Transavia in het vierde kwartaal van 2022 en de onzekerheden rond de vooruitzichten van reizen van en naar China.

Het aandeel Air France-KLM sloot maandag op 1,70 euro, maar steeg dinsdag 3,0 procent naar 1,75 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Warm Buffet
0
Waarschijnlijk het eerste, het beloningsbeleid. Daar willen ze bij AIRF-KLM geen overheidsbemoeienis hebben.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.