Avantium sluit samenwerking met Origin Materials

Door ABM Financial News op 21 februari 2023 22:50 | Views: 6.589

Avantium sluit samenwerking met Origin Materials
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft met Origin Materials uit de VS een samenwerking gesloten om de massaproductie van FDCA en PEF voor gebruik in geavanceerde chemicaliën en kunststoffen te versnellen. Dit maakte Avantium dinsdagavond bekend.

Samen willen zij FDCA op industriële schaal produceren uit duurzame houtresten. FDCA is weer de belangrijkste bouwsteen voor het biopolymeer PEF, dat kan worden gebruikt in een groot aantal toepassingen zoals flessen, verpakkingen, folies, vezels en textiel.

De samenwerking geeft Origin Materials toegang tot relevante onderdelen van Avantium's procestechnologie om de conversie van door Origin geproduceerde CMF-afgeleiden in FDCA mogelijk te maken in een te bouwen fabriek met een schaal van 100 kiloton per jaar.

Avantium ontving in 2022 al een vooruitbetaling ter waarde van 5 miljoen euro van Origin Materials. Nu de overeenkomst is getekend, kan Avantium nog eens 7,5 miljoen euro als mijlpaalbetaling tegemoet zien.

Origin zal verder aan Avantium licentievergoedingen betalen zodra bepaalde ontwikkelingsmijlpalen zijn gehaald. 

Na de commerciële opstart van de betreffende fabriek komt Avantium in aanmerking voor royalty's voor elke ton FDCA die in de fabriek wordt geproduceerd.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Spoorstudent
0
Stelling: op de beurs kan je allem echt substantieel geld verdienen met voorkennis.
Spoorstudent
0
Allem = alleen

Nb in de week voorafgaande aan het Origin persbericht wordt de koers gedrukt naar 4,37 laag. Van slotkoers 4,635 op woensdag 15-2.
En dan komt het pb en sluit de koers op 4,635.
Ik ben gekke henkie van de NS zeker.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.