UBS verlaagt koersdoel PostNL

Door ABM Financial News op 14 april 2023 10:42 | Views: 8.372

UBS verlaagt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 1,90 naar 1,70 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

UBS voorziet dat PostNL in het eerste kwartaal een EBIT-verlies heeft geboekt van 2 miljoen euro, door de gedaalde volumes bij zowel briefpost als pakketten. Ook ziet UBS een aanhoudende druk van hogere kosten, waaronder een eenmalige negatieve impact van 10 miljoen euro gerelateerd aan de nieuwe cao-afspraken.

UBS verlaagde de taxaties voor de EBIT voor dit jaar met 53 procent. Voor 2024 en 2025 werden de ramingen met 21 en 26 procent verlaagd.

Het aandeel PostNL daalde vrijdagochtend licht tot 1,57 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Kaviaar
1
Wat doorzichtig van deze boevenbank.

Eerst short gaan en dan met een adviesverlaging komen!
ebub
0
totaal niet belangrijke info. allemaal gezeik van een kl firma. Een vrouw als HV is ceo van een sociale arbeidsvoorziening werkplaats die de briefjes van de overheid moet bezorgen. Ze heeft sch...t aan de aandeelhouders en dat zal altijd zo blijven. De koers doet de aankomende jaren niets
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront