Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ING licht

Door ABM Financial News op 12 mei 2023 12:55 | Views: 4.951

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ING licht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor ING Groep licht verhoogd van 16,60 naar 16,80 euro en handhaaft het koopadvies.

Analist Johan Ekblom merkte op dat ING de winstverwachtingen overtrof in het eerste kwartaal, geholpen door onder andere hogere netto rentebaten.
Wat ook meehelpt is het door ING aangekondigde aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro. 

Met een koerswinstverhouding van 6 voor 2024 is het aandeel ook relatief aantrekkelijk gewaardeerd, aldus UBS. De bank denkt dat na afronding van dit programma nog een inkoop ter waarde van 1,5 miljard euro volgt en er in 2024 voor 3,3 miljard euro wordt ingekocht.

UBS paste de taxaties aan op de outlook van ING, waardoor er ruimte ontstond voor een kleine koersdoelverhoging.

Het aandeel ING stijgt vrijdag met 1,6 procent tot 11,68 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Doordenker
1
Net zoals de hoger opgelopen rente de banken in de kaart speelt, hebben de pensioenfondsen ook de wind dik mee vanwege de rekenrente systematiek. Dus met een huidige rentevoet, die vrij normaal als de prijs van geld moet worden gezien, lopen de dekkingsgraden ook op. Indexatie kan dus weer plaatsvinden ! En niks geen nieuw pensioenstelsel met veel grotere onzekerheden dan met het huidige stelsel. Eerste Kamer stem dus tegen de voorgenomen nieuwe pensioenwet !
tinybolus
0
Dit roep je de laatste tijd overal op dit medium. Wellicht beter met een toeter de straat op?
Kruimeldief
0
Doordenker heeft ook helemaal gelijk. De problemen (als je daarvan al wil spreken zijn die klein overigens) zijn door jarenlange VVD-politiek gekomen m.b.t. ZZP-ers. Laat die zich voor een minimumdekking/basispensioen zich verplicht aansluiten bij een pensioenfonds in hun branche en dan is er geen vuiltje aan de lucht.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront