Wall Street goedgeluimd richting Memorial Day-weekend

Door ABM Financial News op 26 mei 2023 22:09 | Views: 13.846

Wall Street goedgeluimd richting Memorial Day-weekend
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,3 procent op 4.205,45 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 33.093,34 punten en de Nasdaq sloot 2,2 procent hoger op 12.975,69 punten.

De gesprekken over het schuldenplafond gaan "op en neer". Dit zei Republikein Patrick McHenry uit North Carolina, een belangrijke plaatsvervanger van House Speaker Kevin McCarthy, vrijdag tegen verslaggevers.

"We zitten in het midden van een heleboel verschillende gesprekken en een heleboel verschillende papieren die heen en weer gaan, en zoals ik al zei, de details worden lastiger en de gevolgen zijn groter," zei McHenry.

Op de vraag of de onderhandelaars de zaak vrijdag kunnen afsluiten, kon McHenry geen antwoord geven. Vermoedelijk wordt er dus dit weekend verder onderhandeld. Het kookpunt wordt rond 1 juni bereikt, aangezien minister Janet Yellen deze dag als deadline heeft gesteld. Dan zou de VS niet meer kunnen voldoen aan bepaalde betalingsverplichtingen.

Volgens Goldman Sachs blijven de aandelenmarkten redelijk veerkrachtig, hoewel de zorgen over het schuldenplafond zijn toegenomen. Men houdt vast aan het feit dat beleidsmakers het belang van een akkoord blijven benadrukken.

"Ik denk dat we tegen half juni allemaal kunnen uitademen, hoewel het tussen nu en dan waarschijnlijk een steeds volatielere marktomgeving zal zijn", verwacht Kristina Hooper, marktstrateeg bij Invesco. "Zodra dat drama wegebt, denk ik dat alle ogen weer op de centrale banken gericht zullen zijn."

Naast de aanhoudende onzekerheid omtrent het Amerikaanse schuldenplafond, draaide het vrijdag nieuwe inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

Op jaarbasis kwam de PCE-kerninflatie uit op 4,7 procent ten opzichte van 4,6 procent in maart, zo bleek vanmiddag. Economen hadden gerekend op een onveranderd cijfer van 4,6 procent. De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

"Dat is voer voor de voorstanders onder de bestuurders van de Federal Reserve om de renteknop nog niet los te laten", volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank.

"Het kan zijn dat er in juni een pauze wordt ingelast, maar dat de Fed in juli de rente gewoon weer verhoogt", aldus Marey. "De Fed wil een vertraging bewerkstelligen, maar met deze cijfers gaat het op alle niveaus de verkeerde kant uit, als het aan de Fed ligt", aldus Marey vrijdag.

Vorige week rekende zo'n 35 procent van de markt op een verhoging van 25 basispunten in juni, inmiddels is dat ruim de helft.

De inkomens van Amerikanen stegen in april op maandbasis met 0,4 procent, na een stijging van 0,3 procent in maart. De verwachting van economen lag ook op een stijging met 0,4 procent.

De consumentenbestedingen stegen in april met 0,8 procent, na een plus van 0,1 procent in maart. Hiervoor was door economen een stijging met 0,4 procent voorzien.

De nieuwe orders voor duurzame goederen stegen onverwacht. De orders namen op maandbasis met 1,1 procent toe. Er werd door economen echter gerekend op een daling van 0,8 procent.

Uit het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan bleek vanmiddag dat het consumentenvertrouwen in mei is gedaald, maar minder dan eerder uit een voorlopig cijfer bleek. Ook de inflatiedata die bij de enquête horen waren beter dan verwacht.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0729 en de olieprijs steeg ruim een procent.

Bedrijfsnieuws

Technologieaandelen eisen al een tijdje de aandacht op met flinke koerswinsten. Deze week deed Nvidia er nog eens een schepje bovenop, nadat het bedrijf bevestigde dat AI een forse bijdrage kan leveren aan de groei van de technologiesector. Het aandeel noteerde daarop nieuwe recordstanden en nadert inmiddels de club van bedrijven met een beurswaarde van meer dan 1.000 miljard dollar.

Het aandeel Nvidia sloot vrijdag 2,5 procent hoger en steeg op weekbasis bijna 25 procent.

Chipmaker Marvell Technology kwam donderdag nabeurs met een sterke outlook, ook deels door AI. Het aandeel steeg vrijdag ruim 32 procent.

Cloudsoftwarebedrijf Workday kwam met beter dan verwachte cijfers en won 10 procent. Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

9 Posts
jan de vakman
4
Nou, die titel past ook wel bij mijn porto, mijn schaduwporto stond dik rood, de AEX nipt groen, ik kon toch nog dik 1% plus bijschrijven, hoewel mijn grote jongens ook vet rood eindigden!!
Opnieuw schitterde bij mij Besi, hij kwam kort aan de 10% winst, Asmi ging daar stevig over heen, die pluste 12,63%, maar die had een dipje goed te maken, terwijl mijn favoriet aan een langdurig stijgende trend bezig is, waarvan ik geloof, dat die nog wel een poosje door zal gaan!!
Op de vraag; wat gaat u met uw vakantiegeld doen??, antwoordden de meeste mensen; een nieuwe smartphone kopen, niemand wil die opstap naar AI schijnbaar missen, dus moeten er massa's nieuwe chipjes worden gebakken en daar zijn machines en printplaten voor nodig, dus denk ik dat de rally nog wel even doorgaat, ik had mijn koopplafond voor Besi op 100€ staan, maar verhoog die naar 130€!!
Al die Capitool toestanden, op de aandeelhoudersvergadering van Shell deed de koers geen goed van de week, de olieprijs ging meer dan 1% omhoog, Shell ruim het dubbele naar beneden, toch is en blijft Shell een spotgoedkoop aandeel en dat komt nota bene, omdat ze van alle olieboeren, wijd en breed het meeste in duurzaam investeren, daar zijn de rendementen nog superlaag, terwijl meer fossiel, de conculega's van Shell dik meer knaken oplevert, waardoor hun k/w verhoudingen fors hoger, dan Shell liggen, let op; de nieuwe topman wordt een witte zwaan, die Shell uit het koersputje gaat halen, ik ga voor minimaal 35€, maar verwacht nog hoger!!
2e topper, Aperam, moest ook weer 1,69% laten gaan, dat geruzie omdat schuldenplafond, drukt ook de metalen in de min, bij topmetaalrecyklebedrijf Dalm, is zelfs de koperprijs een beetje aan het verongelukken, dat is geen best teken, al geloof ik, dat met tot nul gereduceerde wereld voorraden koper, deze prijsdip kortstondig zal zijn, zodra de boel opschakelt, schreeuwt alles en iedereen om koper!!
iNG gaat de rente voor arme drommels een beetje verhogen tot 1%, nu dat ging hij bijna omhoog, het zou tijd worden voor die arme bange spaarders, je kan beter aandelen ING kopen, tenminste, als ze het dividend leuk verhogen en niet die fladderaars steeds meer gaan kietelen!!
Kpn heeft toch wel weer een beetje hoogtevrees de laatste tijd, echt overtuigend weglopen van die 3€ kaap lukt nog steeds maar magertjes, van de week verloor hij weer lichtjes 0,22%!!
Post nl kan die nieuwkomer Inpost op geen enkele manier bijbenen, die ging bijna 10% high, tante Herna leverde weer 2,49% in, bij mij gaat Post nl eruit, want AI zal de postvolumes zeker ook weer geen goed doen!!
Renewi kan die vuilbakken wel over laten spuiten in knalrood, vanmorgen meldden de kranten, dat er sterk vuildump toerisme in opkomst is, doordat iedereen nog veel meer moet gaan betalen voor zijn zakje vuil, door eigen schuld verliest renewi van de week 8,5%, bij mij gaat ook de kleine positie in de vuilbak!!
Vandaag een grote fase terrein renovatie afronden, hopenlijk kunnen we tot een fatsoenlijk compromi met die domme verlammende ambtenarij komen, want bij ons zijn naast de boeren en vissers, nu ook de gewone groenlievende, klimaatvriendelijke burgers aan de beurt!!
Morgen is het Pinksterfeest, we herdenken de uitstorting van de Heilige GEEST, JEZUS noemt Hem de Trooster, als HIJ HEM aan de discipelen belooft, nu , dat is HIJ ook, HIJ komt in de plaats van JEZUS en wijst via het WOORD, altijd naar JEZUS, HIJ is een heerlijke eeuwig geluk en rijkdom brengende Stuurman op je levensschip!!
Dinsdag hoop ik dat Buffetje gelijk krijgt, dat waarde altijd komt boven drijven en dat Shelletje en Aperam ook Besi koorts krijgen en de koerstemperatuur omhoog gaat vliegen!!, SJALOOM!!!
Dividend Collector
0
Dus je neemt afscheid van PostNL en Renewi Jan. Goed dat je durft te snoeien in de porto, zoals ook de tuin dit nodig heeft.
Mousje
1
quote:

jan de vakman schreef op 27 mei 2023 11:43:

Morgen is het Pinksterfeest, we herdenken de uitstorting van de Heilige GEEST, JEZUS noemt Hem de Trooster, als HIJ HEM aan de discipelen belooft, nu , dat is HIJ ook, HIJ komt in de plaats van JEZUS en wijst via het WOORD, altijd naar JEZUS, HIJ is een heerlijke eeuwig geluk en rijkdom brengende Stuurman op je levensschip!!
Wat heeft deze opmerking met beleggen te maken?? Geloof heeft een hoop ellende gebracht, en bij mij persoonlijk is mijn jeugd door het geloof vergald.
Hubhup
0
Jan, PostNL gaat ook met kluisjes beginnen. De marges zijn veel hoger en hopelijk gaan ze ook een graantje meepikken.
Geen Geld Geen Zorgen
0
Matteüs 19, 23-27

Het Woord van God

In die tijd sprak Jezus tot zijn leerlingen: “Voorwaar, Ik zeg u: voor een rijke is het moeilijk het Rijk der hemelen binnen te gaan. Nog sterker: voor een kameel is het gemakkelijker door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke in het Koninkrijk Gods te komen.” Toen de leerlingen dit hoorden, stonden zij verbijsterd en vroegen: “Wie kan er nu eigenlijk gered worden?” Jezus keek hen aan en zei: “Dit ligt niet in de macht der mensen, maar voor God is alles mogelijk.”
Matteüs 19, 23-27
jan de vakman
0
Vrienden, broeders, Post nl zal wel naar alternatief moeten zoeken, om te blijven bestaan, als dat succesvol lukt, dan komt hij bij mij weer in de porto, maar nu even niet, Broeder Mousje, de laatste regel van mijn Pinkstergroet, heeft alles met beleggen te maken, het ligt nooit aan de Heilige GEEST, als geloof ons ellende brengt, dat doen anderen en we kunnen zelf ook Zijn heilzame werking tegenstaan of blokkeren, nog nooit heeft iemand spijt gehad, die HEM het stuur(roer) van het levensschip in handen gaf!!
Broeder Geen Geld Geen Zorgen, de HEILAND spreekt deze waarschuwende woorden, als we ons geld meer lief hebben dan HEM, dat vraagt van ons allen eerlijkheid, zij die royaal geven aan anderen zitten het minste in de gevarenzone, Vaartwel!!
Doordenker
0
Bemoedigende woorden weer, broeder Jan de vakman ! Blijf in de eerste plaats vooral doorgaan met getuigen naast je waardevolle en graag gelezen terug- en vooruitblik
Mousje
0
quote:

Geen Geld Geen Zorgen schreef op 27 mei 2023 12:54:

Matteüs 19, 23-27

Het Woord van God

In die tijd sprak Jezus tot zijn leerlingen: “Voorwaar, Ik zeg u: voor een rijke is het moeilijk het Rijk der hemelen binnen te gaan. Nog sterker: voor een kameel is het gemakkelijker door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke in het Koninkrijk Gods te komen.” Toen de leerlingen dit hoorden, stonden zij verbijsterd en vroegen: “Wie kan er nu eigenlijk gered worden?” Jezus keek hen aan en zei: “Dit ligt niet in de macht der mensen, maar voor God is alles mogelijk.”
Matteüs 19, 23-27
Fijn, ik wentel me wel in het aardse slijk.

Toch frappant, dat zoveel "Geestelijke Leiders" bulken van het geld door nevenactiviteiten met als doel de medemens z'n portemonnee leeg te laken kloppen.
Mousje
0
quote:

jan de vakman schreef op 27 mei 2023 16:41:

, Broeder Mousje, de laatste regel van mijn Pinkstergroet, heeft alles met beleggen te maken, het ligt nooit aan de Heilige GEEST, als geloof ons ellende brengt, dat doen anderen en we kunnen zelf ook Zijn heilzame werking tegenstaan of blokkeren, nog nooit heeft iemand spijt gehad, die HEM het stuur(roer) van het levensschip in handen gaf!!
1) Ik ben je Broeder niet (meer),
2) Ik heb ernstig spijt gehad mijn levensroer in zijn handen te hebben gelegd. Sinds ik het heft in eigen hand heb genomen, bevalt het leven me een stuk beter, makkelijker, rijker en aangenamer c.q. afwisselender t.o.v. duffe kerkdiensten mee te moeten maken.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.