Beursblik: AI-hype helpt ook CM.com

Door ABM Financial News op 5 juni 2023 10:33 | Views: 5.542

Beursblik: AI-hype helpt ook CM.com
Beeld: CM.com

(ABM FN-Dow Jones) De recente hype rond kunstmatige intelligentie, sinds de kennismaking van het grote publiek met ChatGPT van OpenAi, is gunstig voor CM.com dat onder andere AI-chatbots verkoopt. Dat stelde ING na een gesprek met de CFO en CEO van CM.com.

Het onderwerp komt vaker ter sprake in bestuurskamers en dat helpt de verkoop, meldde het bedrijf aan analisten.  

De zwakkere vraag van consumenten, waardoor bedrijven hun uitgaven aan IT en marketing terugschroeven, heeft nog geen grote effecten op CM.com, dat diverse diensten aanbiedt, die elkaar compenseren bij wisselende vraag.

CM.com bevestigde zijn winstdoelen en noemde twee voorname middelen van kostenbesparingen: het verlagen van het aantal medewerkers door natuurlijk verloop en en het onder controle houden van de operationele kosten voor groeiinitiatieven, die goed zijn voor de helft van de operationele kosten van het bedrijf.

ING heeft een koopadvies op CM.com met een koersdoel van 12,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
BultiesBrothers
0
Hilarisch, elk bedrijf dat rept over een mogelijk toepassing van AI in hun businessmodel lijkt de koers te stuwen...
Bulletje Rozenwater
0
Alsof cm.com zelf ai kan ontwikkelen, die moeten zich juist zorgen maken (doen ze ook denk ik)
RonaldK
0
Ik volg het aandeel al wat langer dan vandaag en van Glabbeek vertelt al jaren over hun investeringen in Chatbots en de toepassing van AI hierbij. Hier hebben ze meen ik zelf een acquisitie voor gedaan 1,5 jaar geleden. Ik denk dat veel mensen niet snappen dat het niet gaat om het ontwikkelen AI maar om het toepassen van AI. Daar zit de toegevoegde waarde en enorme business. Wie bouwt er een schil om de API/Tools heen die daadwerkelijk door de eindgebruiker gebruikt gaat worden. Of CM hier extreem succesvol in wordt is lastig in te schatten, maar dit is wel iets waar ze al heel lang mee bezig zijn.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.