Stijgende resultaten bij Air France-KLM verwacht

Door ABM Financial News op 27 juli 2023 11:10 | Views: 4.623

Stijgende resultaten bij Air France-KLM verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het afgelopen kwartaal waarschijnlijk meer winst behaald, dankzij een hogere omzet. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten die werd samengesteld door de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Voor het tweede kwartaal wordt gerekend op een operationele winst van gemiddeld 663 miljoen euro, in vergelijking met een winst van 386 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteert naar verwachting een nettowinst van 409 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een winst van 324 miljoen euro werd opgetekend.

De omzet is naar verwachting gestegen van 6,7 miljard euro naar bijna 7,6 miljard euro. 

Outlook

De luchtvaarder zei bij de update over het eerste kwartaal vertrouwen te hebben dat het huidige herstel zich doorzet. 

In het tweede kwartaal van 2023 verwacht Air France-KLM op een capaciteit van 90 tot 95 procent te zitten. Voor heel het jaar mikt het bedrijf op circa 95 procent. 

De kosten per unit zullen stabiel zijn, verwacht de maatschappij.

Air France-KLM verwacht dit jaar circa 3 miljard euro te investeren.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.