Apollo gaat mogelijk opnieuw in Air France-KLM investeren

Door ABM Financial News op 27 juli 2023 20:07 | Views: 7.942

Apollo gaat mogelijk opnieuw in Air France-KLM investeren

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM voert exclusieve gesprekken met Apollo Global management over een mogelijke investering van 1,5 miljard euro in de luchtvaarder. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij donderdag nabeurs.

Air France-KLM en de investeringsmaatschappij voeren de  gesprekken voor een investering van 1,5 miljard euro in een operationele dochteronderneming van Air France, die de houder zal zijn van het handelsmerk en de meeste commerciële partnercontracten met betrekking tot de loyaliteitsprogramma's van Air France en KLM.

De mogelijke overeenkomst zou vergelijkbaar zijn met de deal die het concern in juli 2022 met Apollo sloot, waarbij de investeringsmaatschappij 500 miljoen euro investeerde in een operationele dochteronderneming van Air France, die reservemotoren bezit die bestemd zijn voor de engineering- en onderhoudsactiviteiten van de luchtvaartmaatschappij.

Op grond van die overeenkomst schreef Apollo in op eeuwigdurende obligaties, ofwel perpetuals, die werden uitgegeven door de desbetreffende dochteronderneming van Air France. Dezelfde constructie zou ook nu worden gehanteerd. 

De financiering zou onder IFRS als eigen vermogen worden beschouwd, waardoor Air France-KLM zijn eigen vermogen kan herstellen en balans kan versterken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
JBJ
0
quote:

Unimog schreef op 27 juli 2023 20:48:

Dit kan er net even door voor de aandelen 10:1 split
Wat bedoel je? Is dit dit positief of negatief voor aandeelhouders, treedt er verwatering op?
Unimog
0
Denk eerder hoger morgen.

10 aandelen worden 1 volgende maand.
10x1,581 of 1x15,81 maakt verder geen verschil
Stroop
2
Wat is dit nou weer voorn walgelijke constructie. Apollo krijgt hoog rendement omdat het papier troep is. Echter staat de staat garant voor dit waardeloze aandeel. Met andere woorden, de staat betaalt voor het rendement van apollo. Nationaliseren deze troep.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.