Berenberg haalt AMG van kooplijst

Door ABM Financial News op 31 juli 2023 08:29 | Views: 13.580

Berenberg haalt AMG van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies voor AMG verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 56,00 naar 43,00 euro, volgend op de publicatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf vorige week woensdag.

AMG verlaagde toen de EBITDA-outlook voor 2023 naar een bandbreedte van 350 miljoen tot 380 miljoen dollar, terwijl het bedrijf eerst nog rekende op meer dan 400 miljoen dollar.

"De markt reageerde hier slecht op, met een koersdaling van 16 procent op de dag van de resultaten", zei analist Richard Hatch in een rapport.

"Het management wees ook op een aantal tegenvallers die van invloed zullen zijn op het derde kwartaal, zoals hogere investeringen in een lithiumcarbonaatfabriek en een lagere productie van de Mibra-mijn", zei de analist.

Daarnaast merkte Hatch op dat AMG zijn EBITDA-outlook heeft gebaseerd op de huidige lithiumprijzen. Daar zit volgens de analist een risico. En dat kan wel eens zorgen voor een daling van de consensus. 

Hatch denkt overigens wel dat AMG zijn doelstelling van een EBITDA van minimaal 650 miljoen dollar uiteindelijk zal halen, maar betwijfelt of dit binnen vijf jaar lukt, zoals AMG wil.

De markt voorspelt voor 2023 een winst per aandeel AMG van 5,97 dollar. Berenberg zit daar met 4,88 dollar 18 procent onder.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
moneypocket
1
Berenberg zit kort op de bal, i.t.t. de AMG directie zelf. De afgegeven wpa van Berenberg is behoudend maar wel de huidige realiteit. Uitgaande van een kw van gem. 7, zou een koers van 34 tot 35 euro reëler zijn.
4finance
1
Vervelende verrassing van het management van AMG voor beleggers. Had één eerdere winstwaarschuwing moeten zijn.
Gerard M.
0
2018 gooiden ze het ook op 60 euro met een fractie van de cijfers. Dit valt niet meer serieus te nemen.
Calvin
0
Je moet altijd je huiswerk doen maar die koersdoelen van analisten van 60 sloegen blijkbaar nergens op. Had moeten verkopen op 49.50 maar oke goed. Met weer een bijkoopmoment nu weer terug vanaf de basis naar de top.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.