Beursblik: ING verlaagt koersdoel BAM

Door ABM Financial News op 23 augustus 2023 10:57 | Views: 9.419

Beursblik: ING verlaagt koersdoel BAM
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor BAM verlaagd van 3,50 naar 3,30 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist Tijs Hollestelle.

Volgens de analist waren de halfjaarcijfers van BAM een beetje mager. Maar helemaal verrassend was dit gezien de strategische keuzes van de bouwer ook weer niet, voegde hij toe. Nu BAM kiest voor marge boven volume, kost het wat tijd voor dit terug te zien is in de operationele resultaten, aldus Hollestelle. Hij sprak dan ook van een "verwachte hobbel in de hobbelige weg richting herstel".

BAM deed het afgelopen bijzonder sterk met UK Ventures in het Verenigd Koninkrijk, merkte de analist op. Daardoor viel de EBITDA van de bouwer slechts licht lager uit dan verwacht.

Voor 2023 verwacht BAM een gecorrigeerde EBITDA-marge te behalen hoger dan 4 procent. ING verlaagde zijn taxatie van 4,5 naar 4,2 procent. "Maar we blijven van mening dat het aandeel ondergewaardeerd is."

Het aandeel BAM steeg woensdag 1,1 procent naar 1,95 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Henri Nostradamus
1
BAM zit in de hoek waar de klappen vallen - hun projecten lopen ook qua kosten uit de hand (zie Denemarken). De hoge inflatie in combi met stijgende rente gaat een zware wissel op de salespipeline trekken. Ze hebben nu nog voor 1 jaar aan projecten in portefeuille maar dat was 1,5. Kortom de Outlook verslechterd en mogelijk worden ze weer gedwongen werk onder kostprijs aan te nemen om de capaciteit bezet te houden. Verder is een koop aanbeveling van de ING niet echt waar je op zit te wachten. Sinds wanneer heeft de ING ooit gelijk gekregen? Je zal maar Philips boven 30 op hun advies gekocht hebben - koop aanbevelingen van banken moet je in het algemeen omdraaien - zijn momenten om uit te stappen. Bankiers zijn namelijk als de dood voor risico - maar aandelen beleggen zonder risico bestaat niet - dat is juist de jus van het beleggen. Bovendien kijken bankiers naar cijfers uit het verleden die ze doortrekken alsof de wereld niet verandert - wat natuurlijk verkeerd is bij beleggen - daar gaat het juist om de veranderingen in de toekomst die de wind in de zeilen kunnen brengen. Kortom vergeet die bank adviezen. HN
PJ
1
Heb zulk soort dingen ook gemerkt, die koersdoelen komen zelden uit
Ben zelf door goedgelovigheid al veel geld kwijtgeraakt
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.