Ajax boekt nettowinst

Door ABM Financial News op 29 september 2023 18:34 | Views: 7.113

Ajax boekt nettowinst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks tegenvallende sportieve resultaten heeft AFC Ajax een nettowinst van 39,0 miljoen euro over het boekjaar 2022/2023 geboekt. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub vrijdagavond bekend.

De stijging van de nettowinst met 63,3 miljoen euro, ten opzichte van het seizoen 2021/2022, is vooral te danken aan een aantal grote transfers in de zomer van 2022. Hierbij bedroeg het positieve resultaat 113,3 miljoen euro. In tegenstelling tot vorige seizoenen heeft corona geen impact meer gehad op de financiële resultaten, aldus Ajax.

De netto-omzet steeg met 4 procent naar 196,3 miljoen euro. De fors lagere Europese premies werden gecompenseerd door extra inkomsten uit kaartverkoop ten opzichte van het seizoen 2021/2022 , toen enkele wedstrijden zonder publiek werden gespeeld door de coronamaatregelen, en dankzij de gestegen commerciële inkomsten.

De kosten daalden met 3 procent naar 191,6 miljoen euro, voornamelijk door een daling van de salariskosten als gevolg van het niet uitkeren van sportieve premies door de teleurstellende sportieve resultaten.

De operationele winst bedroeg zo 4,7 miljoen euro, tegenover een operationeel verlies van 7,6 miljoen euro een jaar eerder.

De nettowinst bedroeg 39,0 miljoen euro ten opzichte van 24,3 miljoen euro een jaar eerder.

Na toevoeging van het resultaat van 39,0 miljoen euro, bedraagt het totale vermogen van Ajax 236,6 miljoen euro.

De directie en de Raad van Commissarissen stelden voor een dividend uit te keren van negen eurocent per aandeel.

Vooruitzichten

Ajax plaatste zich voor het seizoen 2023/2024 voor de groepsfase van de UEFA Europa. In het boekjaar 2023/2024 hebben bovendien de transfers plaatsgevonden van onder anderen Jurriën Timber, Edson Álvarez, Calvin Bassey en Mohammed Kudus. Mede door deze reeds gerealiseerde transferresultaten verwacht Ajax een positief nettoresultaat voor het boekjaar 2023/2024.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Marc Zwetsenberg
0
Het lopend boekjaar zal zeker geen winst opleveren. Geen CL en er zal veel afgeboekt moeten worden van de aangekochte spelers. De inkomsten zullen dalen, kosten stijgen en er zullen voorzieningen getroffen moeten worden.
Das_Logisch
1
Juist wel. Positief transferbalans is 40 miljoen. Salarishuis is beter op orde. Huidige inkomsten EL. Nieuwe spelers met minder salaris. Kortom sportief wat minder maar financieel goed. Seizoen 24/25 is mits er geen CL wordt gehaald een risico.
JvH
0
quote:

Das_Logisch schreef op 29 september 2023 19:01:

Juist wel. Positief transferbalans is 40 miljoen. Salarishuis is beter op orde. Huidige inkomsten EL. Nieuwe spelers met minder salaris. Kortom sportief wat minder maar financieel goed. Seizoen 24/25 is mits er geen CL wordt gehaald een risico.
Sportief wat minder inderdaad, maar redelijke cijfers voor een degradatiekandidaat.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.