"VS versoepelen exportsancties halfgeleiderapparatuur voor China"

Door ABM Financial News op 10 oktober 2023 15:11 | Views: 5.575

"VS versoepelen exportsancties halfgeleiderapparatuur voor China"
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten hebben besloten om de export van halfgeleiderapparatuur naar de fabrieken van Samsung Electronics en SK Hynix in China toe te staan zonder dat hiervoor apart toestemming hoeft te worden gevraagd. Dit schreef het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De fabrieken van de twee Zuid-Koreaanse grootmachten worden bestempeld als 'geverifieerde eindgebruikers', waardoor minder vergunningen nodig zijn om materiaal uit het buitenland in te voeren.

"Het besluit van de Amerikaanse regering betekent dat de belangrijkste kwestie op het vlak van export voor onze halfgeleiderbedrijven is opgelost", zei een medewerker van het ministerie van Economische Zaken van Zuid-Korea in een reactie, aldus Yonhap. Volgens het ministerie is het besluit al door Washington meegedeeld aan de twee bedrijven en geldt dit ook per direct.

Ook Nederlandse halfgeleiderbedrijven kampen met exportsancties of vrezen hiervoor.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.