Meer omzet voor Ctac

Door ABM Financial News op 26 oktober 2023 08:47 | Views: 2.589

Meer omzet voor Ctac
Beeld: Ctac

(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft in het derde kwartaal meer omzet en resultaat geboekt. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van het IT-bedrijf uit 's-Hertogenbosch.

De omzet steeg autonoom met 4,5 procent naar 30,5 miljoen euro. De cloud-activiteiten droegen hier sterk aan bij, merkte Ctac op.

De EBITDA steeg met 8,0 procent naar 2,7 miljoen euro met een bijbehorende marge van 8,9 procent.

De EBIT kwam 16,7 procent hoger uit op 1,4 miljoen euro.

Het nettoresultaat steeg met 25,0 procent naar 1,0 miljoen euro.

De operationele kasstroom kwam aan het einde van het derde kwartaal uit op 4,6 miljoen euro positief. Vorig jaar was dit 0,1 miljoen euro negatief. “De stijging komt door een toename van de kortlopende schulden in verband met hogere ontvangsten uit vooruit gefactureerde omzet”, aldus Ctac.

Het aantal directe FTE’s is per ultimo september 2023 met 4,5 procent gedaald naar 364. Het aantal indirecte FTE’s steeg met 1,1 procent. 

De omzet per medewerker nam op jaarbasis toe van 156.500 euro naar 163.000 euro over de afgelopen negen maanden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.