Beursblik: weinig verrassingen bij Besi

Door ABM Financial News op 26 oktober 2023 11:47 | Views: 3.711

Beursblik: weinig verrassingen bij Besi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft afgelopen kwartaal min of meer zoals verwacht gepresteerd. "Een solide prestatie gezien de zwakte in de sector", zei analist Marc Hesselink van ING donderdag in een rapport.

De omzet viel iets lager uit dan verwacht, maar dit werd gecomponeerd door een betere winstgevendheid, aldus de analist. Ook de orderinstroom was wat aan de zwakke kant, oordeelde hij. "Maar er was goede vooruitgang met orders voor hybrid bonding."

De outlook van Besi voor het vierde kwartaal verraste ook niet heel erg, vond Hesselink. Hij verwacht geen grote aanpassingen aan de analistenconsensus.

De analist benadrukte de woorden van CEO Richard Blickman vanochtend bij de cijferpresentatie. 

Op basis van onderzoeksdata denkt de CEO dat Besi in de beginfase zit van een nieuwe opleving van de assemblagemarkt. Hij waarschuwde dat er evenwel nog veel variabelen zijn die hierop van invloed zijn. "Dus we blijven voorzichtig."

"Al met al een geruststellende update", concludeerde ING. De bank heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 100,00 euro. Besi steeg donderdag met 10,8 procent naar 97,80 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Toddemij
0
Quote" maar dit werd gecomponeerd door een betere winstgevendheid, aldus de analist."....

Sinds wanneer krijgt een analist ook al een muziekopleiding. Hierom dus. Hij componeert erop los.
Marco 2
0
Is dat niet een beetje absurd 13% omhoog bij het slot. Met een behoorlijke koers/winst verhouding?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.