Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Besi

Door ABM Financial News op 27 oktober 2023 10:23 | Views: 10.080

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Besi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verlaagd van 128,00 naar 120,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse bank.

De analisten wezen op het herstel van de orderinstroom bij Besi in het derde kwartaal, met een "aanhoudende vraag naar hybrid bonding". Vooralsnog is het vooral TSMC die hiervoor orders afgeeft, maar UBS verwacht in 2024 ook dat Intel meer zal bestellen. En in de tweede helft volgend jaar rekent UBS ook op significant meer orders vanuit het geheugensegment. Ook zou Besi volgens de bank de eerste grote order van Micron hebben ontvangen. "En hoewel er een vertraging kan optreden, zal elke order die niet in 2024 wordt geboekt, worden doorgeschoven naar 2025", aldus UBS.

Toch besloten de analisten van UBS om hun winsttaxaties met 5 procent te verlagen voor 2023 en met 11 procent voor 2024. En dat leidde tot een lager koersdoel. Maar UBS blijft vasthouden aan het koopadvies, vanwege de blootstelling van Besi aan het premiumsegment smartphones en het verhaal rond hybrid bonding.

Na de koerswinst van donderdag, leverde het aandeel Besi vrijdag 3,0 procent in.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
C.R.
0
Wat een onzin va UBS Bank om het koersdoel te verlagen na zulke mooie cijfers en prima vooruitzichten CR
jan de vakman
3
Ja, weer typisch zo'n verhaaltje, van niet verder kijken, dan het puntje van je neus, toevallig lopen er stevige lijnen van Besi naar China, dat toch echt langzaam maar zeker gaat herstellen en Besi zit ook flink in het autochip gebeuren, wat ook opveert, ik houd mijn koersdoel gewoon op 130€!!
Rein
0
Gisteren voorbeurs om 7.16 uur de cijfers van Besi.
Dit bericht had dus ook gisteren geplaatst kunnen worden.
Maar ze komen met dit bericht nu pas, een dag later om 10.23.

Conclusie : Machtsmisbruik !
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.