Beursblik: ING verrast weer positief

Door ABM Financial News op 2 november 2023 08:51 | Views: 12.558

Beursblik: ING verrast weer positief
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft opnieuw positief verrast met de kwartaalcijfers. Dit stelden analisten van Deutsche Bank donderdag in een rapport.

Het nieuwe aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2,5 miljard euro is groter dan de analisten hadden verwacht. Gemiddeld werd er gerekend op een nieuw programma van 1,95 miljard euro. De nieuwe inkoop betreft 6 procent van de marktkapitalisatie van ING.

"Al met al rapporteerde ING goede resultaten", zeiden de analisten. De winst voor voorzieningen viel 4 procent hoger uit dan verwacht.

De kredietverliezen waren met 183 miljoen euro, of 11 basispunten, een duidelijke meevaller, aldus Deutsche. En de CET 1 ratio van 15,2 procent was ruim boven de verwachte 14,4 procent.

Verder herhaalde ING de outlook voor 2025, zoals ook was voorzien.

Deutsche Bank verwacht dat het aandeel ING vandaag goed zal presteren. De bank hanteert een koopadvies met een koersdoel van 17,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Sjaak1990
0
postnl, wie maakt ze wat
0
Ik vraag me altijd af wie die 4% rente aan de ING betaald? De EU dat zijn wij. Print de EU dat gewoon even bij ergens? Is dat een broekzak, vestzak iets? Die 4% vertegenwoordigt een behoorlijke zak geld, ook gezien dat elke bank in de EU daarvan profiteert? Iemand?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.