Degroof Petercam hakt flink in koersdoel AMG

Door ABM Financial News op 9 november 2023 10:42 | Views: 9.353

Degroof Petercam hakt flink in koersdoel AMG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor AMG verlaagd van 36,00 naar 22,00 euro na de winstwaarschuwing bij de teleurstellende derdekwartaalcijfers van de metaalspecialist. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport.

Het derde kwartaal was zwak, en de verwachtingen voor het vierde kwartaal zijn nog slechter. Maar de outlook voor de EBITDA in 2024 van 200 miljoen dollar is zelfs “schokkend”, stelde analist Frank Claassen. De consensus ligt voor 2024 net onder de 350 miljoen dollar. De lage lithiumprijzen zijn de reden, als die tenminste ook volgend jaar op dit niveau blijven.

Intussen stijgen de kosten voor lithiumproductie.

Ook andere metalen, zoals vanadium, hebben last van lage prijzen. De volumes van vanadium daalden bovendien fors door de mondiale economische vertraging. Critical Materials Technologies deed het wel beter dan verwacht, zag Claassen.

De analist verlaagde donderdag zijn EBITDA-taxatie voor 2023 van 352 naar 320 miljoen dollar en voor 2024 van 348 naar 210 miljoen dollar. 

Het aandeel AMG stond donderdag 15,3 procent lager op 19,62 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.