Dubbelcijferige omzetgroei voor Tencent

Door ABM Financial News op 15 november 2023 10:39 | Views: 5.716

Dubbelcijferige omzetgroei voor Tencent
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Tencent heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet met dubbele cijfers zien stijgen, terwijl de winst onder druk stond, maar dit kwam vooral doordat er een jaar eerder nog bijzondere boekwinsten waren. Dit bleek woensdagochtend uit de cijfers van het Chinese techbedrijf, waarin het in Amsterdam genoteerde Prosus een groot belang heeft.

CEO Ma Huateng sprak in een toelichting van een "solide omzetgroei van hoge kwaliteit". Ook de marge steeg. 

Verder zei de topman dat Tencent de investeringen in AI opvoert.

De omzet van Tencent steeg in het afgelopen kwartaal met 10 procent tot 154,6 miljard yuan.

De nettowinst liep afgelopen kwartaal met 9,4 procent terug op jaarbasis tot 36,2 miljard Chinese yuan, omgerekend circa 4,6 miljard euro. Analisten geraadpleegd door Visible Alpha mikten op 32,5 miljard yuan.

Een jaar eerder profiteerde Tencent nog van de verkoop van enkele belangen en een herwaardering van verschillende bedrijven in de portefeuille.

De brutowinst uit gaming en sociale netwerken klom met 12 procent tot 42,0 miljard yuan, terwijl de winst uit online advertenties met 35 procent aantrok tot 13,5 miljard yuan. De winst uit fintech en zakelijke diensten trok met 43 procent aan tot 21,3 miljard yuan.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.