Maaltijdbezorger Meituan ziet omzet en winst verder stijgen

Door ABM Financial News op 28 november 2023 11:33 | Views: 4.080

Maaltijdbezorger Meituan ziet omzet en winst verder stijgen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese maaltijdbezorger Meituan heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald, en de winst zien stijgen. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers.

De omzet verbeterde met 22,1 procent op jaarbasis naar 76,5 miljard Chinese yuan, omgerekend zo'n 9,8 miljard euro. Het aantal orders steeg met 23 procent naar bijna 6,2 miljard. 

Onder de streep resteerde een winst van 3,6 miljard yuan, tegenover een winst van 1,2 miljard yuan in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst kwam uit op 5,7 miljard yuan.

Tencent is een grootaandeelhouder van Meituan, dat heeft besloten het grootste deel van dit belang uit te keren als dividend. Het in Amsterdam genoteerde Prosus is weer een belangrijke aandeelhouder van Tencent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.