Berenberg verhoogt koersdoel ASR Nederland opnieuw

Door ABM Financial News op 1 december 2023 08:28 | Views: 8.159

Berenberg verhoogt koersdoel ASR Nederland opnieuw
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 51,20 euro naar 56,40 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van analist Michael Huttner.

De Duitse zakenbank reageerde daarmee op het nieuws van donderdag tijdens de beleggersdag van ASR, waar een "meevallende finale schikking" in de woekerpoliszaak bekend werd gemaakt, naast een verhoging van de doelstelling van de kostensynergie van de overname van Aegon Nederland. 

Analist Huttner benadrukte dat deze ontwikkelingen zullen leiden tot een hogere kapitaalteruggave aan aandeelhouders, met dank aan onder meer het wegvallen van de onzekerheid in de woekerpoliszaak en de hoge solvabiliteit.

Huttner stelde de jaarlijkse dividendgroei opwaarts bij van 8 procent naar 9 procent, en de analist rekent nu ook op een aandeleninkoopprogramma in 2025 ter waarde van 100 miljoen euro

Donderdag verhoogde Berenberg in een eerste reactie al het koersdoel voor ASR van 49,40 euro naar 51,20 euro

Het aandeel ASR Nederland sloot donderdag in Amsterdam 13 procent hoger op 42,27 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.