Reuters: SIX overweegt bod op Allfunds

Door ABM Financial News op 23 januari 2024 16:13 | Views: 6.167

Reuters: SIX overweegt bod op Allfunds
Beeld: SIX

(ABM FN-Dow Jones) Het Zwitserse SIX Group zou hebben gekeken naar een overname van Allfunds, dat in Amsterdam genoteerd is. Dit schreef persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.

SIX zou op zoek zijn naar een grote overname en om die reden is gekeken naar Allfunds.

In december 2023 schreef een Spaanse krant al dat Allfunds samen met de zakenbanken Goldman Sachs en Citi de strategische opties voor het bedrijf aan het onderzoeken was.

Toch lijkt het er volgens Reuters niet op dat er vlot een bod zal volgen van SIX op Allfunds. Andere partijen die werden genoemd als mogelijk geïnteresseerd zijn Advent, Brookfield, CVC en KKR.

Eén van de bronnen van Reuters zei dat Allfunds volgende maand potentiële bieders zal ontvangen.

In het verleden toonde beursbedrijf Euronext ook interesse in Allfunds. In februari vorig jaar trok Euronext het bod op Allfunds ter waarde van 5,5 miljard euro in. Eind 2023 bleek uit een interview met CEO Stéphane Boujnah van het beursbedrijf dat de kans op een nieuw bod klein was. Destijds wilde Euronext 8,75 euro per aandeel Allfunds betalen.

Aandelen Allfunds stegen dinsdag 6,5 procent op het bericht.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.