Jefferies: Randstad biedt genereus dividend

Door ABM Financial News op 13 februari 2024 09:02 | Views: 7.200

Jefferies: Randstad biedt genereus dividend
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Randstad keert over 2023 een genereus dividend uit. Dat vinden analisten van zakenbank Jefferies, zo bleek dinsdag uit een analistenrapport.

Randstad zal over 2023 2,28 euro per aandeel uitkeren, en dat is genereuzer dan verwacht. Jefferies ging uit van 2,10 euro per aandeel. Ook keert het bedrijf een speciaal dividend uit van 1,27 euro per aandeel.

Wel wezen de analisten erop dat de omzet in het vierde kwartaal sterker daalde dan verwacht, maar Jefferies zag de EBITA overeenkomen met de verwachtingen.

De trend die Randstad uit het vierde kwartaal zag doorzetten in januari van dit jaar impliceert volgens Jefferies voor die maand een autonome omzetafname van 9 procent. Als die trend zich dan doorzet in het hele eerste kwartaal komt de omzet autonoom op jaarbasis dus ook 9 procent lager uit. De analistenconsensus houdt het tot nu toe op een afname van 4,9 procent.

Jefferies heeft een Underperform advies op Randstad met een koersdoel van 40,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.