Galapagos presenteert nieuwe onderzoeksdata op EBMT-EHA bijeenkomst

Door ABM Financial News op 15 februari 2024 22:17 | Views: 5.390

Galapagos presenteert nieuwe onderzoeksdata op EBMT-EHA bijeenkomst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos presenteert tijdens de European Society for Blood and Marrow Transplantation-European Hematology Association bijeenkomst deze dagen in Valencia voorlopige data van de EUPLAGIA-1 fase 1/2 studie bij patiënten met recidief/refractaire chronische lymfocytaire leukemie. Dit meldde het biotechbedrijf donderdagavond.

De data tonen een "betekenisvolle vooruitgang" in gedecentraliseerde CAR T-cel productie, zei Galapagos.

"De preliminaire translationele data van de EUPLAGIA-1 fase 1/2 studie bij patiënten met recidief/refractaire chronische lymfocytaire leukemie (rrCLL) en patiënten met Richter transformatie (RT) tonen aan dat Galapagos' gedifferentieerd point-of-care productieplatform het potentieel biedt voor een enkele infusie van “verse”, vroege fenotype CD19 CAR-T cellen met robuuste expansie en persistentie", aldus het bedrijf in een persbericht.

Eerder bekendgemaakte gegevens over de veiligheid, werkzaamheid en haalbaarheid van EUPLAGIA-1 en ATALANTA-1 ondersteunen bovendien het potentieel van Galapagos' innovatieve benadering van CAR-T-productie en de transformationele impact op patiënten met ernstige hematologische kankers, volgens het bedrijf.

De EBMT-EHA meeting vindt tussen 15 en 17 februari plaats.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.