Beursblik: SBM Offshore haalde eigen outlook vermoedelijk

Door ABM Financial News op 28 februari 2024 15:07 | Views: 5.509

Beursblik: SBM Offshore haalde eigen outlook vermoedelijk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in 2023 de eigen, verhoogde outlook gehaald. Dit blijkt uit de verwachtingen die analisten indienden bij de oliedienstverlener voor de bedrijfsconsensus.  

De oliedienstverlener rekent voor afgelopen jaar op een EBITDA van circa 1,3 miljard dollar, ten opzichte van een verwachting van ruim 1 miljard dollar bij de halfjaarcijfers. Daarnaast verhoogde SBM Offshore de omzetverwachting voor 2023, volgens de directionele methode, van meer dan 2,9 miljard dollar bij de halfjaarcijfers, naar ongeveer 4,4 miljard dollar nu. 

De consensus rekent voor 2023 op een omzet van 4,4 miljard dollar en een EBITDA van krap 1,3 miljard dollar. Netto verdiende SBM volgens de analisten 324 miljoen dollar.

"Vanwege de uitoefening van de aankoopoptie van FPSO Liza Unity door ExxonMobil Guyana, hebben we wel onze verwachtingen voor de omzet en de EBITDA [voor 2023] naar boven bijgesteld", verklaarde SBM destijds de outlookverhoging.

Volgens analist Luuk van Degroof Petercam is de vergelijkingsbasis lastig, omdat de verkoop van FPSO in december is geboekt en veel invloed heeft op de cijfers. De analist wees erop dat er ondanks de verkoop nog groei wordt verwacht bij de divisie Lease & Operate in 2024, en hij handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro.

Outlook 2024

De analisten verwachten dit jaar een omzet van 3,2 miljard dollar.

De EBITDA zal naar verwachting dalen met 12 procent naar 1,1 miljard dollar. Onder de streep houden de analisten rekening met een winstdaling van 1,80 dollar naar 0,96 dollar per aandeel.

Ook zal volgens de consensus de nettoschuld in 2024 oplopen van 6,3 naar 6,6 miljard dollar

SBM Offshore opent donderdagochtend de boeken. 

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
ING kenner
1
Prachtige cijfers en prima winst per aandeel. Daarnaast nog meer dan 10 jaar werk op voorraad. Gaat de markt dit nu ook oppakken?
Kruimeldief
1
Jammer dat de analisten hun verwachting niet kunnen/willen onderbouwen. Omzetverlies van 25% en winst - 50%? Zou een analist toch iets over (moeten) kunnen zeggen, hoe hij/zij daaraan komt?
Lease-inkomsten tot 2050 en groeiend. SBM is gewoon een spaarrekening met jaarlijks 8% rente; Eh, nee. Dat heet hier dividend.
Dividenhunter
1
geweldige cijfers en fantastische vooruitzichten!

Is SBM niet een heeeel klein beetje ondergewaardeerd in zijn koers........?

En wat een geweldig dividendrendement +- 7,6 %

En de Koers ....? Die gaat morgen vliegen.........!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.