Jefferies herhaalt koopadvies Basic-Fit

Door ABM Financial News op 5 april 2024 08:42 | Views: 8.151

Jefferies herhaalt koopadvies Basic-Fit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het koopadvies voor Basic-Fit herhaald en handhaafde het koersdoel op 33,00 euro. Dit bleek uit een rapport van analist James Wheatcroft.

De zakenbank ziet op korte termijn evenwel geen aanjagers voor de koers en verlaagde bovendien de verwachtingen voor de EBITDA in 2024, 2025 en 2026 met respectievelijk 7, 4 en 3 procent. De verwachtingen voor de winst per aandeel werden daarnaast voor deze jaren zelfs met respectievelijk 66, 29 en 22 procent neerwaarts bijgesteld. 

Wheatcroft verwacht dat meer analisten hun taxaties gaan verlagen, wat voor koersdruk zal zorgen. 

Daarnaast stelde Jefferies dat er vanuit verschillende invalshoeken vraagtekens worden gezet over de groeivooruitzichten van de fitnessketen.

Maar Jefferies benadrukte ook dat Basic-Fit in 2024 toch 175 nieuwe sportscholen zal openen, terwijl in de waardering van het aandeel geen groei is ingeprijsd.

Jefferies vermeldde ook dat de CFO van Basic-Fit recentelijk aanschoof bij een beleggersbijeenkomst van de zakenbank, waarbij ook de terugval van het aandeel ter sprake kwam. 

Volgens de financiële topman is het negatieve sentiment vooral te wijten aan de iets tragere uitrol van nieuwe sportscholen. Dat worden er dit jaar ongeveer 175, terwijl eerder werd gerekend op 200. Ook is de Franse consument "wat voorzichtiger".

Het aandeel Basic-Fit sloot donderdag in Amsterdam op 21,60 euro, ofwel bijna een halvering ten opzichte van de koers van een jaar geleden. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Rowi62
2
Ik wil wel kopen maar zie niet waarom. Verlieslatend door (toren) hoge schulden. Dit zijn de tokos waar ik ver van blijf. Terwijl de formule wel goed is.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.