Euronext meldt flink lagere volumes

Door ABM Financial News op 8 april 2024 17:58 | Views: 3.502

Euronext meldt flink lagere volumes
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in maart met dubbele cijfers gedaald. Dit maakte de Europese beursuitbater maandagavond bekend.

De volumes op de cash market daalden op maandbasis met 3 procent, maar op jaarbasis was er zelfs sprake van een daling met 29 procent.

De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag in maart 6 procent hoger dan in de maand ervoor. Op jaarbasis was er evenwel een daling van 11 procent.

Er waren in maart 3 beursgangen, tegen 5 in februari.

Er werden afgelopen maand 5,3 procent meer aandelenderivaten verhandeld dan in februari. Op jaarbasis was er sprake van een daling van 23,6 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in maart 8,8 procent hoger dan een maand eerder. Ten opzichte van maart 2023 was er een stijging van 3,4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.