Britse postbedrijf wijst overnamevoorstel van miljardair Kretinsky af

Door ABM Financial News op 17 april 2024 13:26 | Views: 3.167

Britse postbedrijf wijst overnamevoorstel van miljardair Kretinsky af
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) International Distribution Services, de eigenaar van het Britse Royal Mail, heeft een overnamevoorstel van EP Corporate, het investeringsvehikel van de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky, afgewezen. Dit bevestigde EP Corporate woensdag.

EP zei dat het een niet-bindend indicatief voorstel heeft gedaan aan de raad van bestuur van IDS. Financiële details meldde EP niet.

EP zei ondanks de afwijzing door IDS er naar uit te kijken om de samenwerking met het bestuur van het postbedrijf voort te zetten.

EP heeft volgens de Britse regelgeving tot 15 mei om of een formeel bod uit te brengen op IDS, of hiervan af te zien. In dat laatste geval mag EP ook een bepaalde periode geen nieuw bod meer lanceren.

Het aandeel IDS noteerde woensdag rond het middaguur 15 procent hoger. PostNL, waarin Kretinsky een belang heeft van bijna 30 procent, won 5,9 procent.  

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
EuroFool
1
Mr Kretinsky, joehoe! Hier in NL is een leuk snoepje te koop voor weinig.... POSTNL. Komt u maar!
Hernia
0
quote:

EuroFool schreef op 17 april 2024 15:48:

Mr Kretinsky, joehoe! Hier in NL is een leuk snoepje te koop voor weinig.... POSTNL. Komt u maar!
Mr. K komen maar binnen met je knecht.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.