Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASML

Door ABM Financial News op 18 april 2024 07:22 | Views: 11.174

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASML
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 880 naar 1.100 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van analist Tammy Qiu.

"De zwakke orders zijn geen punt van zorg voor ons", reageerde Qiu op de koersval van ASML, nadat het bedrijf woensdag een veel lagere orderinstroom in het eerste kwartaal liet zien dan was verwacht. Met 3,6 miljard euro aan orders kwam ASML ruim onder de analistenconsensus van 5,0 miljard euro uit. "Beleggers reageerden hier negatief op", aldus Qiu.

De analist merkte op dat het aantal orders bij ASML verschilt per kwartaal, en dat de lager dan verwachte instroom in het eerste kwartaal dus geen indicatie is dat de Veldhovenaren hun omzetoutlook voor 2025 van 35 miljard euro niet zullen halen. Qiu denkt dat TSMC, na een paar rustige kwartalen door het zwakke herstel van de eindmarkten, zich nu klaar maakt voor de migratie naar 2 nanometer en ASML hiervan zal profiteren. En tegelijk zal Intel zijn orders op peil houden, denkt Berenberg.

Overigens tekende Qiu wel aan dat het onzeker is of TSMC nu in het tweede of het derde kwartaal aan de poort klopt bij ASML, maar dat dit in ieder geval voor het einde van het jaar gebeurt.

Het aandeel ASML sloot woensdag op 852,40 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Windows2000
0
still going strong en wat in het vat zit. Ik zit er vanaf 2011 in en geen dag spijt en ja de koersen gaan af en toe niet in 1 lijn naar boven. Bedrijf kijkt er niet naar.
mvdp
0
quote:

Stork 49 schreef op 18 april 2024 08:29:

"voor het einde van het jaar gebeurT (?)
Ja, 'dit gebeurt' is correct. Of bedoel je wat anders?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.