Aziatische beurzen kleuren donkerrood na raketaanval Israël op Iran

Door ABM Financial News op 19 april 2024 07:07 | Views: 5.553

Aziatische beurzen kleuren donkerrood na raketaanval Israël op Iran
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten vrijdagochtend scherp lager na berichten van een raketaanval van Israël op Iran.

Amerikaanse regeringsbronnen bevestigden tegen onder meer televisiezender CNN dat Israël afgelopen nacht raketten heeft gelanceerd die doel troffen in Iran. Iran ontkent vooralsnog de aanval.

Donderdagavond zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian tegen CNN dat een militaire actie van Israël een "onmiddellijke en maximale" reactie zou krijgen.

In Azië is de Nikkei index vanochtend de grootste daler met een verlies 2,4 procent, gevolgd door Seoel met 1,6 procent. Hongkong en Sydney verliezen ruim een procent, terwijl Shanghai de schade beperkt tot minder dan een half procent. 

De Amerikaanse olie-future stijgt vanochtend met circa twee procent naar 84,45 dollar per vat, na een pas op de plaats op donderdag.

De Europese beurzen maken zich op voor een flink lagere opening.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.