Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway

Door ABM Financial News op 22 april 2024 10:57 | Views: 10.726

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Just Eat Takeaway verhoogd van 21,00 naar 22,50 euro, met handhaving van het koopadvies, na de recente kwartaalcijfers. Dit bleek maandag uit een rapport van de bank.

De Noord-Europese en Britse activiteiten bleven goed presteren, terwijl de Noord-Amerikaanse, Zuid-Europese en Australische takken het minder goed deden. Omdat Noord-Europa en het VK en Ierland goed zijn voor 80 procent van de EBITDA van de maaltijdbezorger, zijn de goede prestaties daar veruit het belangrijkst, volgens ING.

ING-analist Marc Hesselink verlaagde zijn verwachtingen voor de groei van het aantal bestellingen bij de maaltijdbezorger iets, maar de hogere gemiddelde waarde per bestelling, de lagere kosten per order en de discipline op het gebied van operationele kosten maken dat volgens hem ruimschoots goed.

Het nieuwe koersdoel gaat uit van conservatieve verwachtingen voor de groei van het aantal bestelling met circa 5 procent, een marge van slechts 2,5 procent, waar het bedrijf zelf op 5 procent mikt, en geen verbetering op het vlak van de maximumfees die in New York gelden, de zogeheten fee-caps.

Het aandeel JET noteerde maandag 0,1 procent lager op 13,35 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.