Licht meevallende omzet voor Randstad

Door ABM Financial News op 23 april 2024 07:24 | Views: 3.710

Licht meevallende omzet voor Randstad
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het eerste kwartaal van 2024 met de omzet beter gepresteerd dan voorzien, maar kwam met het onderliggende resultaat licht onder de prognoses van analisten uit en zag dat de druk op de activiteiten in het eerste kwartaal ook in april aanhield. Dit bleek dinsdag uit de resultaten over het eerste kwartaal van het uitzendbedrijf.

"Terwijl we goed presteerden in Zuid-Europa, Latijns-Amerika en Azië, kampten we met zwakker dan voorziene omstandigheden in Noord-Amerika en Noord-Europa", zei CEO Sander van 't Noordende in een toelichting.

Afgelopen kwartaal daalde de omzet op jaarbasis van 6.518 miljoen naar 5.938 miljoen euro, een autonome daling van 7,8 procent. Analisten hadden vooraf gerekend op 5.884 miljoen euro en een autonome daling van 8,3 procent.

Het onderliggende operationeel resultaat (EBITA) voor eenmalige posten kwam in het eerste kwartaal met 177 miljoen euro lager uit dan verwacht. Dat gold ook voor de marge van 3,0 procent. 

De analistenconsensus wees vooraf op 181 miljoen euro met een marge van 3,1 procent. Een jaar eerder boekte Randstad nog een onderliggende EBITA van 266 miljoen euro bij een marge van 4,1 procent.

De brutomarge kwam uit op 20,2 procent tegen 21,0 procent een jaar eerder.

Netto boekte Randstad een winst van 86 miljoen euro tegenover een winst van 152 miljoen euro een jaar eerder, bijna een halvering.

De vrije kasstroom lag afgelopen kwartaal op 42 miljoen euro negatief tegen 169 miljoen euro positief een jaar eerder.

Outlook

Randstad gaf dinsdag geen concrete outlook, maar gaf wel aan dat de druk op de activiteiten uit het eerste kwartaal zich in april doorzette, terwijl de volumes ten opzichte van maart zich in april stabiliseerden.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.