Aziatische beurzen noteren overwegend hoger

Door ABM Financial News op 23 april 2024 07:30 | Views: 2.665

Aziatische beurzen noteren overwegend hoger
Beeld: BinckBank

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen noteerden dinsdagochtend overwegend in het groen.

Koploper was de Hang Seng index in Hongkong met een stijging van ruim anderhalf procent, terwijl de beurzen in Sydney en Tokio de winst beperken tot ongeveer een half procent. In Shanghai daalden de beurzen wel, met circa een half procent.

De Japanse economie bleek in april harder gegroeid, zo lieten de inkoopmanagersindices van S&P Global zien. De dienstensector versnelde, terwijl de Japanse industrie niet lager kromp.

Maandag kenden de Aziatische beurzen al een goede weekstart, nadat vrijdag nog flinke verliezen werden geleden doordat Israëlische raketten doel troffen in Iran. Een verdere escalatie bleef sindsdien echter uit.

Wall Street wist maandag in aanloop naar het losbarsten van het cijferseizoen overtuigend de weg omhoog te vinden met techbeurs Nasdaq als koploper, met een winst van ruim een procent, terwijl de S&P 500 krap een procent steeg. Daarmee doorbrak de S&P een verliesreeks van zes handelsdagen. 

Er staan deze week extreem veel bedrijfscijfers op de agenda, met onder meer 4 van de Magnificent 7-aandelen, Tesla, Alphabet, Microsoft en Meta. "Nu wordt het echt interessant", zei Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild.

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend een half procent hoger op 82,35 dollar per vat.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere opening.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.