Bioscoopketen AMC heeft last van Hollywood-stakingen

Door ABM Financial News op 26 april 2024 22:30 | Views: 4.216

Bioscoopketen AMC heeft last van Hollywood-stakingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AMC Entertainment heeft in het eerste kwartaal van 2024 last gehad van de stakingen in Hollywood in 2023. Dit meldde de Amerikaanse bioscoopketen vrijdag nabeurs in voorlopige cijfers.

"Zoals voorspeld werd de box office in het eerste kwartaal negatief beïnvloed door de stakingen van schrijvers en acteurs in Hollywood in 2023. Desondanks presteerde AMC beter dan verwacht. AMC overtrof de consensusramingen voor omzet, aangepaste EBITDA, nettoresultaat en verwaterde winst per aandeel", zei topman Adam Aron in een toelichting.

In de verslagperiode daalde de omzet op jaarbasis van 954,4 miljoen tot 951,4 miljoen dollar. 

De aangepaste EBITDA was 31,6 miljoen dollar negatief in het eerste kwartaal, waar in dezelfde periode een jaar eerder nog een positief resultaat van 7,1 miljoen dollar in de boeken kwam. Toen kon AMC wel profiteren van een meevaller van 16,7 miljoen dollar.

Onder de streep resteerde in het eerste kwartaal een nettoverlies van 163,5 miljoen dollar, of 0,62 dollar verlies per aandeel, tegenover een nettoverlies van 235,5 miljoen dollar of 1,71 dollar verlies per aandeel een jaar eerder.

Eind maart had AMC ruim 624 miljoen dollar in kas.

Outlook

Hoewel AMC verwacht dat de box office ook in het tweede kwartaal nog beïnvloed zal worden door de stakingen in Hollywood in 2023, is de bioscoopketen "enthousiast over de aankomende films en verwachten we een steeds sterkere box office naarmate het jaar vordert", aldus het bedrijf.

Op 8 mei aanstaande komt AMC met volledige kwartaalcijfers.

Het aandeel noteerde vrijdag in de nabeurshandel op Wall Street bijna een procent hoger, na een plus van 4 procent in de reguliere handel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
mok
0
Waarom aandacht besteden aan zo’n kansloos aandeel? Natuurlijk alleen maar vanwege de hype van een paar jaar geleden, maar dit is een speeltje en geen serieuze belegging.
jan de vakman
3
Ja, voor AMC is het maar goed dat niet alle mensen zijn zoals ik, bij orgelconcerten staan tegenwoordig ook vaak beeldschermen, zodat je de meester op de klavieren en pedalen, aan het werk, kunt zien, dat is wel een plus, vergeleken vroeger, de bioscoop heb ik nog nooit van binnen gezien, daardoor zal het wel komen, dat de muizen dood voor de kast liggen bij AMC!!
Het beursje kon ik ook geen klop geven, van de week, de AEX pluste 2,63%, ik moest het met de helft doen, het aandeel wat bij mij zolang ik hem heb, alleen maar rood kleurde, ging van de week, na redelijk goeie cijfers, zeer overtuigend groen, Unilever ging 8,5% hoger het weekeinde in!!
Het ook cijferende KPN kwam toch ook wel met een leuk beursverhaal en herstelde volledig van de(tijdelijke) dividend deuk, steeg 3,16% en als ik het goed heb is dat de ATH, dit jaar, andere telecommers kwamen ook met goede beursverhalen, op de proppen!!
Analisten, die hun ogen open hebben zien, dat er op de metalenmarkt waarschijnlijk leuk spetterwerk in het verschiet ligt, heel veel infra is kas versleten en moet nodig vernieuwd of grondig gerenoveerd worden, denk aan bruggen en op heel veel plaatsen het spoor, vooral in Duitsland, ook zal defensie en een oplevende economie, de vraag naar alle metalen fors doen stijgen, koper gaat elke week hoger van de week plus 1,58%, de meest betrouwbare economie thermometer, gaat van het jaar als een speer, dit komt niet alleen door de toegenomen vraag, maar ook door de gebrekkige schromelijk lage productie in de mijnen, bij Dalm ging koper opnieuw hoger, topman Aaike heeft best wat voorraad en pakt nu leuke winsten, helaas deed RVS niet mee met de pret en bleef stabiel, op de beurs plukte arcelor ook geen vruchten van de meervraag -0,34%, maar Aperam glansde wel, net als RVS en ging 2,57% omhoog, bij Dalm gaat aluminium ook in de lift, alles wat met electra beweegt, wordt van aluminium gemaakt, vandaar!!
Europa wil voorop lopen met de energie transitie, een nobel streven, doe het dan niet als BNR, daar wordt de aankondiging van een groenklimaat programma, direct gevolgd, door een reclame om een snoepreisje naar Amerika of Canada te gaan maken, niet roeien met zo'n Noormannengaljoen, maar met zo'n smerig vies vuil vliegtuig, daarom is het niet zo handig om de olieboeren weg te pesten uit Europa, want vliegen op lichte kerosine gaat prima, maar met loodzware batterijen zal voorlopig nog wel niet lukken, Shell profiteerde weer flink van die mensen, die de mond vol over klimaat hebben, maar zich( figuurlijk) te pletter vliegen, hij steeg 1,73%(op)!!
Ja, Besi zit helemaal onder de blauwe plekken, van om zich heen slaande, zeer kortzichtige analistjes, nu de grote techreuzen aan de andere kant van de grote plas vertellen een positief verhaal, voor Besi, Jouri, van de aandeellhouder, met zijn mooie goed uitgebreide verhaal over Besi, trouwers ook, het mocht niet baten, negatief is altijd nogal populair op de beurs, Besi liet weer punten gaan en verspeelde 2,32%, terwijl ASMI 19,27% won, dat lijkt me nogal een onbalans, waarvan ik moet gaan profiteren, denk ik, 130E is best veel, maar toch, voorzichtig bij kopen, lijkt mij zo stom nog niet!!
Vandaag boonstokken zetten, de temperaturen stijgen en de Meimaand komt er aan, dan wordt het bonentijd op den akker, lekker gezond en goed, dat mes snijdt naar 2 kanten!!
Morgen mogen we weer genieten van het lieflijke Evangelie, er is een hele fijne Herder in de buurt, in een mooie kerk, waar ook vaak fijne goede organisten zijn, dus denk ik dat ik mijn heerlijke super groene spiergedreven Gazelle maar weer pak, want een mooie preek gecombineerd met heerlijk zingen, verkwikt de ziel Bovenmate, vooal met die wonderschone Bovenstem!!
Maandag hoop ik dat we op de beurs gaan nagenieten, van de grote feestvreugde bij de Oranjes, vandaag, we wensen de koning, met zijn maximale leuke vrouw en kinderen, een hele fijne verjaardag!!, SJALOOM!!!
jan de vakman
0
ING ontbreekt in mijn beursoverzicht, hij lijkt het slecht gedaan te hebben met een min van 2,1%, maar dat is schijn, want van de week werd er 5% dividend toegewezen, aan de aandeelhouders, dus staan we feitelijk 2,9% in het groen, tegelijk met Besi, die maandag ex div gaat, kunnen we het op 3 mei verzilveren, eerst maar eens kijken, hoe dan de vlag er bij staat!!, Vaart allen wel!!!
Dividend Collector
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.