Nederlandse inflatie koelt af naar 2,7%

Door ABM Financial News op 30 april 2024 07:02 | Views: 3.789

Nederlandse inflatie koelt af naar 2,7%
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in Nederland is in april afgekoeld ten opzichte van de maand ervoor. Dit bleek dinsdagochtend uit een voorlopige raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

De consumentenprijzen stegen in april met 2,7 procent. In maart was nog sprake van een inflatie van 3,1 procent.

In april stegen de energieprijzen minder hard dan in maart, terwijl de voedselprijzen juist iets harder stegen. De diensteninflatie nam in april af.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Branco P
0
quote:

Judo schreef op 30 april 2024 07:54:

?? inflatie koelt helemaal niet af…
Bij ABM Financial news noemen ze dat zo ;-)

Ze bedoelen: inflatie neemt af (of: inflatie daalt)

On topic: als de energieleveranciers wat van hun extra marge weer inleveren en de overheid de accijnzen op brandstof iets zou matigen, dan zitten we al aardig richting die inflatie van 2% volgens mij.

Zo links en rechts was er bij bedrijven ook sprake van graaiflatie. Nestle was daar vorig jaar een mooi voorbeeld van: hogere omzet (door prijsverhogingen met als reden inflatie) op een gelijkblijvend volume en (jawel) lagere kosten! Hopelijk keert de concurrentie ook weer wat terug in die sector.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.