Beheerd vermogen Van Lanschot Kempen gestegen

Door ABM Financial News op 30 april 2024 07:18 | Views: 4.385

Beheerd vermogen Van Lanschot Kempen gestegen
Beeld: Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in het eerste kwartaal van 2024 meer winst geboekt, terwijl ook het beheerd vermogen toenam. Dit bleek dinsdagochtend uit een kwartaalupdate van de bank uit Den Bosch.

CFO Jeroen Kroes sprak van een uitstekende start van het jaar voor het bedrijf, "met een solide winst dankzij een stijging in de provisie-inkomsten en betere resultaten van Investment Management Clients. Assets under Management (AuM) stegen met 6 procent, dankzij een sterke netto-instroom en een positief beursklimaat."

De nettowinst steeg afgelopen kwartaal van 19,9 miljoen naar 32,7 miljoen euro. Verder stegen de provisie-inkomsten met 23 procent, zei de bank.

De netto-instroom van beheerd vermogen kwam uit op 2,3 miljard euro in het eerste kwartaal, terwijl de client assets stegen van 144,8 miljard naar 151,8 miljard euro.

Het beheerd vermogen nam in het eerste kwartaal toe van 127,3 naar 134,6 miljard euro.

Verder had Van Lanschot Kempen aan het einde van het eerste kwartaal een kapitaalratio van 19,3 procent. Dat was eind 2023 19,6 procent. Dit is volgens van Lanschot Kempen "ruim" boven de doelstelling van 17,5 procent inclusief een add-on van 2,5 procent voor overnames.

"We blijven ons richten op winstgevende groei en verdere verbetering van onze dienstverlening aan onze klanten. We kijken ernaar uit om onze strategie en financiële doelstellingen verder toe te lichten tijdens de Investor Day op 20 juni 2024", aldus de bank.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.